DVE STOTINE SEDAMNAEST DOZA KRVI ZA 217 BORACA: Akcija Udruženja dobrovoljnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije

M. REGOJE

07. 08. 2023. u 12:00

POVODOM obeležavanja Dana odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca - 4. avgusta, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije organizu je memorijalnu akciju u čast poginulih boraca sa ovog područja.

ДВЕ СТОТИНЕ СЕДАМНАЕСТ ДОЗА КРВИ ЗА 217 БОРАЦА: Акција Удружења добровољних давалаца Сарајевско-романијске регије

Mariana Regoje

Gospava Pejić, predsednik regionalnog Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi, rekla je da svakom doniranom kapljicom nastaju heroji koji nekome poklone život.

- Darivanjem krvi spasavamo život i na simboličan način želimo da obeležimo 31 godinu od odbrane Vojkovića, Grlice i Krupca u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prisetimo se svih heroja koji su život položili za srpsku zemlju - rekla je Pejićeva.

Ona je istakla da su u letnjim mesecima preko potrebne doze i rezerve krvi budući da su tada godišnji odmori i da su se zalihe ove dragocene tečnosti smanjene.

Predsednik Predsedništva opštinske BO "Ilidžanski borac" Saša Škobo je rekao da je cilj akcije da se prikupi 217 doza u znak sećanja na 217 poginulih boraca.

Herojski odbranjena teritorija

DANA 4. avgusta 1992, u jutarnjim časovima, počeo je napad na Vojkoviće, Grlicu i Krupac, a samo zahvaljujući herojskoj borbi stanovnika tih naselja sprečena je namera neprijateljskih snaga da zauzmu Ilidžu i krenu prema Palama.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi realizuje Zavod za transfuzijsku medicinu Srpske - Služba za transfuziologiju u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu, u saradnji sa opštinom Istočna Ilidža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)