PRESUDA ZA UBISTVO U GACKU: Blizance izbo nožem, jedan preminuo, osuđen na devet godina zatvora

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 06. 2023. u 18:22

DRAGOMIR Kovač (29) iz Gacka osuđen je u Okružnom sudu u Trebinju na devet godina zatvora jer je nožem izbo braću blizance Đorđa i Bogdana Govedaricu, a Bogdan je preminuo u UKC RS nekoliko dana nakon ranjavanja.

ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО У ГАЦКУ: Близанце избо ножем, један преминуо, осуђен на девет година затвора

Foto: Piksabej

Kovač je nepravosnažnom presudom oglašen krivim za pokušaj teškog ubistva, budući da je medicinsko veštačenje pokazalo da je Bogdan preminuo usled komplikacija izazvanih infekcijom virusa korona.

U presudi se navodi da je Kovač kuhinjskim nožem, sa oštricom dugačkom 17,5 centimetara, Bogdanu naneo 11 uboda u stomak, grudni koš, vrat i ruku, dok je njegov brat Đorđo zadobio tri rane. Zločin se dogodio 29. januara 2022. u Gacku, nedaleko od kuće optuženog. U presudi se navodi da su Kovačeva sposobnost da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile bitno smanjene. Bio je pod dejstvom alkohola i u krvi mu je izmereno 1,58 promila, dok je u urinu utvrđeno prisustvo od 2,61 promil alkohola.

- Prilikom boravka u kafiću u Nevesinju Kovač je došao u verbalnu raspravu sa Đorđom Govedaricom. Njihov fizički sukob sprečili su radnici ugostiteljskog objekta. Dok su se vraćali ka Gacku nastavili su komunikaciju preko mesindžera. Đorđo je u 2.22 časa porukom zakazao njihov fizički obračun rečima: "Aj izađi pod kuću", što je optuženi Kovač prihvatio - navodi se u presudi.

Snosi i troškove

U IZREČENU kaznu Kovaču je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 29. januara 2022, a odlukom suda u pritvoru će ostati do pravosnažnosti presude. Kovač je dužan i da plati troškove postupka u iznosu od 8.653 KM, dok je oštećena porodica Govedarica sa imovinsko-pravnim zahtevom upućena na parnicu.

Kovač je izašao na dogovoreno mesto, gde je Đorđo došao automobilom "mercedes", a s njim su bili Bogdan Govedarica i Milan Mirić.

- Braća su izašla iz vozila i krenula prema Kovaču. Đorđo ga je udario šakom, usled čega je Kovač pao na tlo. Braća su nastavili da ga udaraju rukama po telu kada je optuženi, u međusobnoj tuči, kuhinjskim nožem, koji je doneo sa sobom, zadao 11 ubodnih rana Bogdanu i tri rane Đorđu - piše u presudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti