SEĆANJE NA JUNAKE RODA: Obeležena 31. godišnjica formiranja Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 06. 2023. u 12:47

ZVORNIČANI su pomenom i polaganjem cveća na nedavno kompletno preuređenom centralnom spomeniku obeležili 31. godišnjica formiranja Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske.

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКЕ РОДА: Обележена 31. годишњица формирања Зворничке бригаде Војске Републике Српске

foto:V.Mitrić

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović je, u ime grada, odao počast sugrađanima i svima drugima u sastavu te jedinice, koji su živote dali za stvaranje Republike Srpske i odbranu Zvornika. Ovo je bila i prilika na podsećanje da je u odbrambeno – otadžbimskom ratu Zvornička brigada VRS imala je 538 poginulih boraca, 32 nestala i 1.800 ranjenih. Same te broje, kako je naglašeno, „svedoče od ceni koja je plaćena za mir, slobodu i stavranje Republike Srpske“.

Većina onih koji su bili u vlasti, na bilo koji način, tokom rata, i slali ovdašnje ljude na bojišta, za razliku od lokalne vlasti, koja čuva uspomene, ne sete se ni da dođu bar na godišnjicu jedinice. Takvi su, danas, okupirani biznisom i pohlepom da uvećaju kapital, čije korene vuku iz ratnih vremena. Baš iz onih kada su, kao pripadnici te jedinice, stradali i najbolji, i najpošteniji, i najobrazovaniji sinovi našeg roda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a