NAJBOLJA SVETSKA ODBOJKAŠICA ODMARA U HERCEGOVINI: Tijana Bošković obećava nova slavlja

D.Curać

25. 05. 2023. u 17:30

NAJBOLjA odbojkašica planete i reprezentacije Srbije Tijana Bošković, odmor provodi u svom radnom gradu Bileći, a pauzu nakon naporene sezone iskoristila je i da poseti Trebinje gde se do 27 maja održava Evropsko prvenstva u odbojci za srednjoškolce.

НАЈБОЉА СВЕТСКА ОДБОЈКАШИЦА ОДМАРА У ХЕРЦЕГОВИНИ: Тијана Бошковић обећава нова славља

D. Curać

Sjajna odbojkašica kaže da je srećna što će nakon dugo vreman imati dovoljno slobodnog vremana za porodicu i drage prijetelje.

-Tek sam završila izuzetno napornu sezonu koja je trajala sedam meseci. Slobodno vreme planiram provesti sa porodicom i dragim ljudima, a nakon toga me očekuju reprezentativne obaveze. Nisam bila jako dugo kući, mislim da je ovo prvi put da godinu dana nisama dolazila u Bileću tako da sam ovog puta još srećnija što sam tu – rekla je Tijana Bošković.

D. Curać

 

Hercegovina je praktično navikla da dočekuje Tijanu sa najsjanim odličjima, a kako kaže reprezentativka Srbije i ona se nada da će ponovo biti razloga za zajedničko slavlje.

- Ove godine sledi Evropsko nprvesntvo i Liga nacija, kao i kvalifikacija za Olimpijske igre, koje su na rasporedu naredne godine. Iskreno se nadam da ćemo u nekom skorijem periodu imati razloga da se ponovo zajedno radujemo – dodala je Boškovićeva.

Poruka mladim

Reprezentativka Srbije rekla je da je veoma srećna što su Trebinje i Hercegovina domaćini Evropskog prvenstva u odbojci za srednjoškolce.

-Drago mi je što šaljemo ovakvu sliku u Evropu, što su Hercegovina i Trebinje organizatori jednog ovako velikog takmičenja. Iskreno, srce mi je puno kada vidim ovako veliki broj đaka i sportista, kojima želim da poručim da uživaju u sportu i u druženju – rekla je Tijana Bošković.

Tijanu je u Trebinju dočekao i jedna od njenih prvih trenera Zoran Vidaković, koji kaže da nakon svih uspjeha ima određenu dozu treme kada stoji pored nje. Vidaković ističe da je ona već na prvim treninzim pokazala da je pred njom sjajna karijera.

- Tijana je počela trenirati karete i na nekom takmičenju ona je svoju protivnicu udarila, slučajnu ili namerno to ne znamo. Njen trener je naružio i ona je rekla da neću da to trenira. Na sreću prešla je na odbojku, odma se videlo da je talenat. Bila je veliki radnik, a imala je i taj “X” faktor koji je mnogo bitan da bi se bilo na ovom nivou - naglasio je Vidaković.

D. Curać

 

Njen trener kaže da je bilo prelepo gledati rivalstvo između Tijane i njene sestre Dajane, koja je takođe odlična odbojkašica a koja nastupa za reprezenatciju BiH.

- Sa njihovim ocem igra sam često fudab i dobro se poznajemo, a daševalo se da me pozove i pita šta to radim jer njih dve i posle treninga kući su vežbale i verovatno rušile sve što se moglo srušiti. Obe su napravile sjajne karijere, sjajne levoroke igračice i zaista sam presrećan što sam bio njihov trener – dodao je Vidaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati