DODIK RAZOBLIČIO AMERIČKO LICEMERJE OKO SREBRENICE: Međunarodni sud im je relevantan, ali za druge države

Novosti online

08. 04. 2023. u 17:58

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da presude međunarodnih sudova za događaje u Srebrenici na koje se poziva američka Ambasada ne mogu se uzeti kao konačna istina, jer predugačak je spisak zločina počinjenih u svetu koje nije procesuirao nijedan sud, uključujući zločine koje su počinili istomišljenici Majkla Marfija van granica SAD.

ДОДИК РАЗОБЛИЧИО АМЕРИЧКО ЛИЦЕМЕРЈЕ ОКО СРЕБРЕНИЦЕ: Међународни суд им је релевантан, али за друге државе

Foto: V. Tripić

Dodik je izjavio da SAD ne priznaju jurisdikciju međunarodnog suda za svoje državljane, ali ti isti sudovi su im relevantni za druge države.

Na pitanje Srne da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su naveli da, kako kažu, "Dodik, kao i uvek, greši kada tvrdi da se nije dogodio genocid u i oko Srebrenice u julu 1995. godine", predsednik Republike Srpske je naglasio da mu odavno već ništa ne znači šta će reći neko iz američke Ambasade i da ovo odgovara samo i isključivo zbog građana Republike Srpske.

- Kada jedno diplomatsko predstavništvo sebi dozvoli rečnik i konstrukcije trećepozivača iz večne opozicije u BiH onda svi treba da stavimo prst na čelo. Svakim saopštenjem Ambasada SAD urušava ugled svoje države i osnažuje uverenje građana Srpske da ambasador Marfi nije dobronameran prema Srbima i Republici Srpskoj - poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!