DODIK RAZOČARAN U EU: Sve im manje verujem, Srpska će sarađivati sa Kinom u svim oblastima

Novosti online

08. 04. 2023. u 16:32

REPUBLIKA Srpska sarađivaće sa Kinom u svim oblastima, jer sve manje verujem u dobre namere kada je reč o EU, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

ДОДИК РАЗОЧАРАН У ЕУ: Све им мање верујем, Српска ће сарађивати са Кином у свим областима

Foto: Petar Milošević

Sve više verujem u to da mi treba još žešće da definišemo naše interese i za njih se borimo do kraja. Ako ne može sa EU, može sa nekim drugim i meni je drago što imamo velike kontakte i veliku saradnju sa kineskim kompanijama-  rekao je Dodik.

On je ukazao i na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji je tokom posete Pekingu rekao da se Evropa ne sme distancirati od Kine na ekonomskom planu.

"Zašto bismo je mi onda isključivali. Naravno da ćemo mi sarađivati sa Kinom i mislim da je ono što radi presednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u Kini dobar posao i ja se spremam u toku godine da odem u Kinu i da pokušamo razviti još bolje odnose", rekao je Dodik

On je naglasio da će RS sarađivati sa Kinom u svim oblastima.

Mi ćemo s njima sarađivati u svim oblastima, investicionim, finansijskim i svim drugim, istakao je Dodik.

Predsednik RS je dodao da to govori da EU, koja je sebe ovde nametala, ograničavala, ipak nije jedina alternativa.

To nas svakako raduje. Naravno, i dalje ostajemo  onome što kažu na putu ka Evropi, ali očigledno je da se taj put raspada što se tiče EU, tako da tu ne treba ništa ubrzavati. Ne treba im verovati, jer ono što smo do sada gledali baš i nije ono što je bilo neophodno nama, naveo je Dodik.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nalazi se u višednevnoj poseti u Kini, gde će se sastati sa predstavnicima kineskih kompanija, te posetiti sajam potrošačkih proizvoda i predstaviti potencijale RS.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!