HUMANITARNA PREDSTAVA ZA MILOŠA BOŽOVIĆA: "Ženski vremeplov" gostuje i u Bijeljini, prikupljaju novac za lečenje

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

05. 04. 2023. u 22:10

UČENIK Osnovne škole "Petar Petrović Njegoš“ iz Istočnog Sarajeva, Miloš Božović, pre nekoliko godina zadobio je teške telesne povrede zbog kojih njegovo lečenje mora biti nastavljno u inostranstvu.

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА ЗА МИЛОША БОЖОВИЋА:  Женски времеплов гостује и у Бијељини, прикупљају новац за лечење

foto V Mitrić

Za nastavak lečenja potrebno je 120.000 evra, a u želji da pomognu u prikpljanju sredstava, Miloševi sugrađani - učenici i nastavnici iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ osmislili su predstavu „Ženski vremeplov“, koja je ubrzo izašla iz okvira dramske sekcije ove škole i grada Istočnog Sarajeva, postavši priča koja je ujedinila mnoga srca.

U međuvremenu je „Ženski vremeplov“ postao projekat međuškolske i međugradske saradnje „Prve osnovne škole“ iz Brčkog i OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Istočnog Sarajeva. Nastavnice srpskog jezika i književnosti iz ove dve škole napisale su tekst i zajedno sa učenicima, ali i uz pomoć humanih ljudi, realizovale ovaj projekat saradnje.

Učenici su u okviru dramskih sekcija u svojim školama pripremali izvođenje ove predstave, a onda su se na dan njene premijere u Istočnom Sarajevu, prvi put sastali, oformili dve mešovite grupe i pod sloganom „Zajedno za Miloša“ predstavu odigrali u humanitarne svrhe, oduševivši publiku i izazvavši buru emocija. Učenici su maestralno odigrali svoje uloge, a ni dramski tekst, naročito njegov kraj, nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Učenici ove dve škole će predstavu igrati u Bijeljini u četvrtak, sutra, u četvrtak, u Centru za kulturu „Semberija“, u 18 časova.

Organizatori pozivaju bijeljinsku publiku da pogleda predstavu i tako podrže Miloševo lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024