OSTAVIO NEIZBRISIV TRAG U SRPSKOM NARODU: Dodik podržao snimanje filma o ratnom hirurgu Laziću

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 02. 2023. u 08:15

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga raduje da podrži snimanje filma o doktoru Miodragu Laziću, koji je nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom, kao ratni hirurg u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, ostavio neizbrisiv trag u srpskom narodu, koji mu ostaje večno zahvalan za sve što je uradio.

ОСТАВИО НЕИЗБРИСИВ ТРАГ У СРПСКОМ НАРОДУ: Додик подржао снимање филма о ратном хирургу Лазићу

Foto: AP Photo, File

Dodik je u razgovoru sa producentom filma Sašom Miovčićem izrazio zadovoljstvo što će i mlade generacije, kroz ovakav izuzetno važan filmski projekat, imati priliku da saznaju nešto više o njegovom životu i ogromnom doprinosu koji je dao u najtežim vremenima za naš narod.

– Posebno me raduje da imam priliku da podržim snimanje filma o ovom velikom čoveku – naveo je Dodik.

Doktor Miodrag Lazić je tokom devedesetih godina prošlog veka bio ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. Kao hirurg učestvovao je u proboju koridora 1992. godine, bio je dobrovoljac u ratnoj bolnici “Koran” na Palama i jedan od osnivača bolnice “Žica” u Blažuju, na prvoj liniji fronta u Sarajevu.

Doktor Lazić preminuo je 14. aprila 2020. godine u Nišu od posledica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)