IZJASNILI SE DA NISU KRIVI: Počelo suđenje za ubistvo načelnika prijedorske policije Radenka Bašića (FOTO)

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 02. 2023. u 19:57

DALIBOR Railić zvani Dugi, Aleksandar Miljatović i Igor Repajić izjasnili su se danas pred Sudom BiH da nisu krivi za ubistvo načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića.

ИЗЈАСНИЛИ СЕ ДА НИСУ КРИВИ: Почело суђење за убиство начелника приједорске полиције Раденка Башића (ФОТО)

Radenko Bašić, Foto MUP RS

Sudija u ovom postupku nije čitala optužnicu s obzirom na to da su optuženi kazali da razumeju optužbe i da nema potrebe da im se optužnica čita. Optužnica je podeljena u 14 tačaka, i podignuta je protiv kriminalne grupe koju je organizovao Dalibor Railić (37) zvani Dugi iz Prijedora, koji je označen kao vođa grupe i nalogodavac Bašićevog ubistva.

U optužnici stoji da se Aleksandar Miljatović (34) iz Laktaša tereti da je tri meseca prikupljao podatke o životnim navikama i kretanjima načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića tako što ga je uhodio i snimao kamerom, da bi ga 21. marta ove godine ubio, ispalivši mu metak u potiljak iz pištolja "CZ" kalibra 7,65 mm.

Za Railić stoji da je tokom 2021. godine organizovao grupu, kojoj su pristupili Miljatović i Repajić, s ciljem povezivanja, dogovoranja i izvršenja ubistva Radenka Bašića, zbog otežavanja obavljanja kriminalnih aktivnosti Railića u vezi sa preprodajom droge u Prijedoru i šire, za šta je Railić okrivio upravo Bašića.

Dodaje se da je Railić preko Repajića upoznao Miljatovića u decembru 2021. godine. Sreli su se u Prijedoru i tada je tražio od Miljatovića da ubije Bašića za iznos od 50.000 evra.

ŠTETA 1,3 MILIONA KM

PODSETIMO, optuženima se na teret stavljaju zloupotrebe u postupcima javnih nabavki za vreme epidemije korona virusa kojim je Republika Srpska oštećena za najmanje 1,3 miliona marak

- Miljatović je to prihvatio i za izvršenje dogovorenog preuzeo je kaparu od 5.000 evra - navodi se u optužnici.

Dalje piše da je Miljatović nakon ubistva "astrom" pobegao u Gradišku, a potom je nazvao Repajića, traživši da dođe po njega u Gradišku. Repajić je to i učinio i odvezao ga u Banjaluku.

- Radi skrivanja tragova Repajić je nakon toga odvezao "astru", koja je korištena u pripremi ubistva, na otpad gde je vozilo rastavljeno i prodato u delovima - navodi se u 14. tački optužnice.

Takođe u optužnica, koju je podiglo Tužilaštvo BiH, pored ubistva tereti ih tereti i za krijumčarenje narkotika.

Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, ubijen je u tom gradu hicem iz pištolja 21. marta u jutarnjim časovima. Dok je pešice išao na posao, s leđa je upucan u potiljak, nakon čega je ubica pobegao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu