GILMAR OTIŠAO PO ORUŽJE! U Istočnom Sarajevu potvrđena optužnica za pokušaj ubistva protiv Mitrovića

S. M.

04. 02. 2023. u 08:11

OKRUŽNI sud u Istočnom Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Borisa Mitrovića zvanog Gilmar zbog pokušaja ubistva N. G., koga je ranio hicem iz pištolja u "Rakija baru" u Istočnom Novom Sarajevu.

ГИЛМАР ОТИШАО ПО ОРУЖЈЕ! У Источном Сарајеву потврђена оптужница за покушај убиства против Митровића

Inspektori u akciji, Foto V. Tripić

Pucnjava se dogodila 3. decembra prošle godine u Ulici Vuka Karadžića.

- Nakon verbalne prepirke sa N. G. optuženi je, koristeći taksi, otišao do kuće H. A. Potom se, istim taksijem, vratio do ugostiteljskog objekta i u nameri da liši života N. G., sa ulaznih vrata je iz pištolja nepoznate marke ispalio sedam metaka, kalibra 7,65 milimetara. Četiri zrna su pogodila N. G. nanevši mu povrede u vidu tri prostrelne rane u predelu leve potkolenice sa prelomom kosti i prostrelnu ranu desne natkolenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu - saopštio je Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Okružni sud Istočno Sarajevo, Foto Kliks

Podsećanja radi, pucnjava se dogodila u kafiću u Ulici Vuka Karadžića u Istočnom Novom Sarajevu.

N. G. je tom prilikom pogođen u natkolenicu i potkolenicu i lekarska pomoć mu je ukazana u Bolnici "Srbija", gde su mu konstatovane teške telesne povrede obe noge.

Policija je nakon pucnjave pokrenula potragu za Mitrovićem koja je trajala tri dana nakon čega je lociran i priveden.

- Policijski službenici lišili su slobode B. M. zbog osnova sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva. On se sumnjiči da je 3. decembra hicima iz vatrenog oružja naneo telesne povrede jednoj osobi iz Istočnog Novog Sarajeva - rekla je tada portparolka PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

PRESTUPNIK

OPTUŽENI Mitrović je poznat kao višestruki prestupnik, sklon zloupotrebama droga. U više navrata je hapšen zbog posedovanja i dilovanje droge, a u nekim od akcija policija je pronašla i zaplenila veću količinu heroina. U predmetu "Park" ranije je osuđen na dve godine zatvora upravo zbog trgovine drogom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)