PRIJEM I POČAST: Sedmoro Semberaca ponelo "Svetosavsku nagradu"

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

27. 01. 2023. u 09:54

GRADONAČELNIK Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem u Gradskoj upravi za dobitnike „Svetosavske nagrade“.

ПРИЈЕМ И ПОЧАСТ: Седморо Сембераца понело Светосавску награду

Foto_V.Mitrić

Slaviša Vujanović i Mira Đurić iz JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ nagrađeni su najvećim priznanjem u prosveti - „Svetosavskom nagradom za izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja i zalaganja u radu sa jecom“.

Dragana Manojlović iz PU Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ dobila je nagradu u oblasti vaspitanja, obrazovanja i zalaganja u radu sa decom zbog svog predanog i posvećenog rada sa najmlađima, kao i za doprinosa razvoju i promociji JU  Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“. To je, inače, jedina privatna predškolska ustanova u Republici Srpskoj koja u svojim redovima ima dobitnike ovog priznanja.

Igor Solaković iz OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini, nastavnik razredne nastave, nagrađen je u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja.

Istu nagradu je dobila i Slavica Račanović, nastavnica srpskog jezika, iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Bijeljini, kao i Marijana Milanović, nastavnica razredne nstave, u OŠ „Meša Selimović“  u Janji.

Ljubana Bišanović, profesor matematike u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, dobitnik je nagrade za srednje obrazovanje i vaspitanje. Isto priznanje dobila je i Milena Zelenović, magistar muzičke teorije/nastavnik harmonije i teoretskih predmeta u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“.

Povodom susreta sa dobitnicima pomenutih nagrada, gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da su oni ljudi velikog srca i otvorenog uma zbog činjenice da su izborom ovog plemenitog poziva značajan deo svog života posvetili učenju drugih.

- Dobiti „Svetosavsku nagradu“ znači doći do krune u karijeri - naglasio je Petrović i dodao da Grad Bijeljina, simboličnim nagradama, daje dodatni doprinos njihovom posvećenom radu i nesebičnom zalaganju za mlade naraštaje.

Milena Zelenović je izrazila zahvalnost gradonačelniku Petroviću zbog prijema, svojim kolegama koje su baš nju predložile za pomenutu nagradu, ali i učenicima sa kojima radi.

- Za mene je ovo dodatni vetar u leđa, ali i za moje učenike koji su već spremni da krenu sa pripremama za takmičenja koja nas očekuju u narednom periodu - istakla je Zelenovićeva.

Učitelj Solaković je pojasnio  da je „Svetosavska nagrada“ najznačajnija u oblasti prosvete, te da je ukupno sedam ovih priznanja stiglo baš u Bijeljinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! Novak Đoković rekao kad će da ispadne - i ispao baš tada! Za sve je kriv bezobrazni navijač!