POSAO JEDNOM OD 11 DECE: Bijeljinska bolnica nagradom obradovala majku Draganu Simić iz Velike Obarske

V. Mitrić

02. 09. 2022. u 05:22

MAJKA Dragana Simić iz Velike Obarske rodila je 11. dete u bijeljinskoj bolnici. Tim povodom, prilikom otpusta, direktor bolnice prof. Zlatko Maksimović uručio joj je novčanu pomoć od 1.000 KM i obećao zaposlenje za 18-godišnjeg sina Luku u Tehničkoj službi ove ustanove.

ПОСАО ЈЕДНОМ ОД 11 ДЕЦЕ: Бијељинска болница наградом обрадовала мајку Драгану Симић из Велике Обарске

Dragica sa osobljem bolnice, Foto V. Mitrić

- Razgovarao sam sa članovima porodice Simić i shvatio šta je njihov najveći problem - kaže profesor dr Maksimović.

- Od njih 13 niko ne radi u državnoj ustanovi. Od petoro punoletnih članova, najstariji sin radi u privatnoj firmi, kćerka je na daljem školovanju, a sin Luka, koji je pre dva meseca postao punoletan, radi kao sezonski radnik u građevinarstvu. Dogovorili smo se da ga zaposlimo u tehničku službu naše bolnice u skladu sa njegovim stepenom obrazovanja. Dr Maksimović kaže da se sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske dr Alenom Šeranićem dogovorio da od 1. septembra Luka zvanično počne da radi u bolnici.

- Želja svih nas u bolnici je da skrenemo pažnju na višečlane porodice i podstaknemo i ostale članove naše lokalne, a i šire zajednice, da više brinu o višečlanim porodicama, jer nema većeg bogatstva od dece - istakao je dr Maksimović. Majka Dragica kaže da važniju čestitku nisu mogli da dobiju od vesti da njihov punoletni sin odmah počinje da radi.

- To je velika sreća za našu porodicu. Vidimo da nismo sami i da postoje ljudi, poput dr Maksimovića, njegovih saradnika i ministra Šeranića, koji znaju i hoće da pomognu da nam se deca rađaju. Oni to čine i rečju i delom. Hvala im do neba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)