ULAGANJE OD 53 MILIONA: Dodik i čelnici RS na Manjači prisustvovali predstavljanju plan izgradnje ski-centra

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 08. 2022. u 08:02

U PRISUSTVU političkog vrha Republike Srpske juče je na Manjači predstavljen plan izgradnje modernog ski-centra, kapitalnog projekta čija je vrednost procenjena na 53,3 miliona maraka.

УЛАГАЊЕ ОД 53 МИЛИОНА: Додик и челници РС на Мањачи присуствовали представљању план изградње ски-центра

Foto Srna

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izrazio je juče očekivanje da će izgradnja uspešno biti završena u naredne tri godine.

Inače, Vlada Srpske dala je saglasnost Olimpijskom centru Jahorina da krene u projekat realizacije izgradnje ski-centra Manjača.

Prema planiranom rešenju, u sklopu novog ski-centra, predviđen je jedan sklopivi šestosed, pokretna traka, dve osnežene ski-staze, sistem za osnežavanje sa jezerom, osvetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i brojni prateći sadržaj. Plan je predstavio Dejan Ljevnaić direktor OC Jahorina.

- Neće ovo biti samo ski-centar, nego kvalitetna turistička destinacija. Vlada stoji iza ovoga projekta - poručio je Dodik.

On je istakao i da bi veliki investitori sa Jahorine mogli da ulažu na Manjači.

- Idemo dalje sa realizacijom značajnih projekata u Republici Srpskoj, a jedan od njih jeste ovaj na Manjači. Svaki glavni grad ima ovakve sadržaje, što mora da ima i Banjaluka - rekao je Dodik i dodao da će realizacija ovog reprezentativnog projekta početi odmah.

Radovan Višković, premijer RS, istakao je da institucije imaju viziju da na Manjači naprave ne samo ski-centa, nego sportskorekreativni centar, koji će posetiocima nuditi sadržaj tokom cele godine.

On je rekao da Manjača ispunjava uslove za izgradnju ski-centra, jer je plan da se primeni najnovija tehnologija za pravljenje veštačkog snega.

Foto turizamrs.org

Komentarišući kritike o opravdanosti ulaganja u ovaj projekat, on je podsetio da su se zamerke mogle čuti i kada su planirana ulaganja u izgradnju Olimpijskog centra "Jahorina".

- Međutim, sada je to centar koji danas ima investicioni ciklus oko dve milijarde KM u izgradnju sadržaja i prateće infrastrukture, a siguran sam da skoro nijedan sličan zimski turistički centar u okruženju nema takve investicije - naglasio je Višković.

Željka Cvijanović, predsednik RS, istakla je da je izgradnja ski-centra na Manjači veoma ambiciozan projekat, ali i od izuzetnog značaja za stanovnike ovog kraja.

- Ovo je kruna zajedničkih napora institucija RS i stanovnika ovog kraja. Ovaj projekat će upotpuniti turističku ponudu RS - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da su na Manjači realizovani važni infrastrukturni projekti, među kojima su asfaltiranje puteva i rešavanje pitanja vodosnabdevanja.

- Verujem da će ovo biti moderan ski-centar koji će donositi dobit ovom kraju i Srpskoj, dodala je Cvijanovićeva.

TURISTIČKI KOMPLEKS ZA PRIMER

VIŠKOVIĆ je izjavio da projekat izgradnje ski-centra na Manjači nije samo predizborna priča, nego projekat koji će značajno doprineti razvoju Banjaluke i cele regije. On kaže da banjalučka regija zaslužuje moderan ski-centar i turistički kompleks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024