USTAŠAMA "ODZVONILO": U Mostaru promenili nazive ulica - Šantić "isterao" Budaka

D. C.

15. 07. 2022. u 07:13

NA sednici Gradskog veća Mostara doneta je odluka o promeni šest spornih naziva mostarskih ulica, koje se nosile imena ustaških zločinaca.

УСТАШАМА ОДЗВОНИЛО:  У Мостару променили називе улица - Шантић истерао Будака

Foto D. Curać

Tako će Ulica Mile Budaka biti Ulica Alekse Šantića, koji je rođen u Mostaru, dok će Ulica Vokića i Lorkovića biti Ulica Tina Ujevića.

Ulica Rafaela Bobana biće fra Ljudevita Laste, Ulica Đure Spuževića biće nazvana po Ici Voljevici, umesto Ulice Jure Francetića biće Humska ulica, dok će Ulica Ive Zelenike dobiti naziv Ciglana.

Za ovu odluku glasalo je 25 većnika, suzdržanih je bilo njih osam, dok nijedan većnik nije bio protiv.

Zamenik predsednika Gradskog veća i predsednik Kluba Srba Velibor Milivojević rekao je da je ovo veliki dan za Mostar i BiH.

- Iz do juče "grada sučaja" šaljemo odličnu poruku da smo spremni i da smo napravili odstupanje od određenih politika da krenemo napred. Lista "Ostajte ovde" insistirala je na ovom pitanju jer to pitanje ponajviše boli pripadnike srpske zajednice i to je bilo jedno od osnovnih stavki - rekao je Milivojević.

On je dodao da su njegovu stranku najviše prozivali i nazivali ga svakakvim imenima, što je bilo poigravanje sa građanima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna