ZBOG POŽARA PRIVEDENI MLADIĆI: Dobojska policija rasvetlila paljevinu automobila poznatog bodi-bildera

S. M.

14. 07. 2022. u 06:07

DOBOJSKA policija rasvetlila je paljevinu "sitroena C4 pikaso" bodi-bildera Aleksandra Vasiljevića i zbog sumnje da su zapalili vozilo uhapsili su Sanina Salihovića (20) i Dinu Husakovića (21).

ЗБОГ ПОЖАРА ПРИВЕДЕНИ МЛАДИЋИ: Добојска полиција расветлила паљевину аутомобила познатог боди-билдера

Zapaljen "sitroen C4", Foto RTRS

Ranije je uhapšena i Larisa Spahić (44), za koju se sumnja da im je pomogla nakon izvršenja krivičnog dela.

Naime, vozilo je zapaljeno 27. juna ove godine na parkingu ispred zgrade u Ulici cara Dušana, a osim "sitroena", vatra je zahvatila i "opel korsu", vlasništvo S. K., koja je bila parkirana u blizini.

Prema nezvaničnim informacijama, motiv paljevine je navodno sukob koji je Vasiljević imao sa uhapšenima.

- Kriminalistička policija uhapsila je L. S., S. S. i D. H. iz Doboja zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Za S. S. i D. H. se sumnja da su kao saizvršioci došli na parking do vozila koje koristi A. V., posuli ga zapaljivom tečnošću, a potom ga zapalili - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona navodi da se za L. S. sumnja da je pomogla u paljevini tako što je S. S. i D. H. pružila logistiku.

- Osumnjičena je pomogla u paljevini tako što je omogućila S. S. i D. H. da neposredno pre, ali i posle izvršenja krivičnog dela, koriste stan koji se nalazi u blizini mesta paljevine. Stan je prethodno iznajmila od drugog lica - navodi Kerkezova.

Ona kaže da je tokom požara na "sitroenu C4" pričinjena šteta od oko 12.000 KM, a na "korsi" oko 700 maraka.

Nakon kriminalističke obrade Salihović i Husaković su predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, koje će odlučiti o eventualnom predlogu za pritvor.

S druge strane, Larisa Spahić je prva uhapšena i odlukom Osnovnog suda u Doboju već joj je određen jednomesečni pritvor.

U izjavi za medije Aleksandar Vasiljević kaže da ne poznaje mladiće koji su osumnjičeni za paljevinu njegovog vozila, dok Larisu "poznaje iz grada".

- Ni sa njom nisam imao nekih dodirnih tačaka i mislim da iza svega zapravo stoji neko četvrti - rekao je Vasiljević.

ODRANIJE POZNATI POLICIJI

INAČE, Spahić i Husaković su odranije poznati policiji. U više navrata su privođeni, a Husaković se dovodio u vezu i sa zloupotrebom narkotika, zbog čega je privođen u martu prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu