POTRESNO PISMO DECE STRADALIH: Pred većem suda u Istočnom Sarajevu završne reči za ubistvo Hršumovih

M. REGOJE

05. 05. 2022. u 07:13

PRED većem Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izrečene su završne reči na suđenju Amiru Kujoviću iz Sarajeva, koji je optužen za izazivanje saobraćajne nesreće na Palama, u kojoj su poginuli supružnici Danijela i Dario Hršum.

ПОТРЕСНО ПИСМО ДЕЦЕ СТРАДАЛИХ: Пред већем суда у Источном Сарајеву завршне речи за убиство Хршумових

Danilo i Ilija, sinovi poginulih supružnika, Foto M. Regoje

Tužilaštvo je u završnoj reči navelo da očekuje da optuženi Kujović bude proglašen krivim, i da mu se izrekne najstroža kazna, jer je sav dokazni materijal ukazao na to da je počinio krivično delo.

Odbrana je u završnoj reči istakla da nije utvrđeno zbog čega je došlo do saobraćajne nesreće, i da, ni nakon svih ročišta i izjava svedoka, uzrok nesreće i dalje nije poznat.

Na završnoj reči, prvi put od početka suđenja, pojavili su se sinovi nastradalih, Danilo i Ilija, koji su izrazili svoju ogorčenost na ponašanje optuženog Kujovića tokom sudskog procesa. Neutešna porodica je i ovoga puta doživela neprijatnost, jer im na završnoj reči sudija nije dozvolila da se obrate i pročitaju pismo Danila Hršuma, starijeg sina stradalih.

Članovi porodica Hršum i Dragović ogorčeni su takvim postupkom suda, ističući da su želeli da izraze svoju bol i tugu kroz koju prolaze od kada su nastradali njihovi najmiliji.

- Ja, Danilo Hršum, jedan od sinova pokojnih Darija Hršuma i Danijele Hršum Dragović, čiji su životi ugašeni 11. avgusta 2020. u Palama od strane Amira Kujovića iz Sarajeva, u svoje ime, a u prisustvu svoga brata Ilije, koji sedi kraj mene dok kucam ove redove, jer je "mali" i nije punoletan, prvi put nakon svog punoletstva, obraćam se vama koji tražite pravdu za nas koji smo ostali sami - navodi se u pismu mladoga Danila.

On dodaje da su tog kobnog dana njihova detinjstva prekinuta, i da je u njihovim životima nestalo igre, smeha, onoga što im najviše nedostaje u životu, a to su roditeljska ljubav i pažnja.

- Tada smo morali da odrastemo "preko noći", što stari ljudi obično kažu - dodaje se u pismu.

- Nestali su naši snovi, letovanja na moru sa roditeljima, zimovanja, dolasci na roditeljske sastanke, buđenje da idemo u školu, briga da se ne prehladimo nakon treninga, nestali su naši roditelji, zauvek - kaže Danilo.

Miloš Dragović, Danijelin otac, istakao je da je njegov unuk Danilo napisao potresno pismo u kojem je izrazio svoja osećanja, pišući o težini odrastanja bez oba roditelja.

- Moji unuci su očekivali da će Kujović izraziti neko kajanje i poštovanje prema porodicama nastradalih, ali on je nastavio da se ponaša bahato, izlazi po klubovima, objavljuje slike provoda - rekao je Dragović.

VOZIO POD UTICAJEM ALKOHOLA

DARIO i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. na magistralnom putu Pale - Ljubogošta, kada je na njih velikom brzinom naletio "mercedes" kojim je upravljao Amir Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu, i da je bio pod dejstvom alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju