RENOVIRANI DOM KULTURE U DONJOJ ČAĐAVICI: Meštani srećni zbog obnavljanja društvenog života u selu

V. M.

08. 04. 2022. u 13:34

ZAPUŠTENA i oronula zgrada Doma kulture u Donjoj Čađavici dobija novo "ruho".

РЕНОВИРАНИ ДОМ КУЛТУРЕ У ДОЊОЈ ЧАЂАВИЦИ: Мештани срећни због обнављања друштвеног живота у селу

Foto: V. M.

Zamenjena je krovna konstrukcija i mokri čvor, a uskoro će biti postavljeni nova stolarija i fasada. Meštani su veoma zadovoljni zbog toga, jer kako kažu, u ovom selu obnavlja se društveni život.

Foto: V. M.

 

- Mnogo smo srećni zbog rekonstrukcije našeg Doma kulture, jer se narod ponovo okuplja i druži. Ovaj deo mesne zajednice u prethodnom periodu bio je  jako zapušten.  Međutim, sada  se meštani vraćaju u Dom kulture i selo  na neki način oživljava - kaže član Mesne zajednice Donja Čađavica Stevica Petrović, koji se Gradskoj upravi i gradonačelniku Petroviću zahvalio na 20.000 konvertibilnih maraka izdvojenih iz budžeta za ovu namenu.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović uverio se da se rekonstrukcija Doma kulture odvija predviđenom dinamikom.

Foto: V. M.

 

- Dom je bio devastiran, prokišnjavao je. Ovim radovima ugasili smo goruće probleme, ali nećemo na tome stati. Sledi zamena stolarije koja je stara više od 50 godina, fasade i uređenje platoa ispred  Doma kulture, jer hoćemo da ga privedemo njegovoj nameni - istakao je Petrović. On je naglasio da je namera Gradske uprave da se u semberske domove kulture ponovo vrati Festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju", da bi se kulturni  život u mesnim zajednicama unapriedio.

Gradonačelnik je najavio da će već od sljedeće godine u budžetu biti predviđena posebna stavka za Odsek za poslove mesnih zajednica, da bi se unapred planiralo za šta će se novac trošiti.

- Nastojaćemo da  iznos sredstava bude veći, jer je u tu svrhu za ovu godinu predviđeno svega 30.000 konvertibilnih maraka, u odnosu na prvobitnih 80.000 koje je skupštinska većina amandmanima smanjila - podsetio je Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!