PREDSEDNICA ŽELJKA CVIJANOVIĆ UPUTILA ČESTITKU: Mirnu, stabilnu i prosperitetnu 2022!

S. M.

01. 01. 2022. u 07:50

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović je čestitajući novu 2022. godinu poželela građanima Srpske dobro zdrave i mnogo uspeha na svakom planu, a Republici Srpskoj mirnu, stabilnu i prosperitetnu godinu.

ПРЕДСЕДНИЦА ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ УПУТИЛА ЧЕСТИТКУ: Мирну, стабилну и просперитетну 2022!

FOTO RTRS

- Ulazimo u godinu u kojoj ćemo obeležiti i 30. rođendan Republike Srpske s jasnom namerom da nastavimo zajedno da je gradimo i jačamo na dobrobit svih ljudi koji u njoj žive, kao i naših budućih generacija. Uverena sam da ćemo to i postići - istakla je Cvijanovićeva.

Govoreći o rezultatima iz prethodnog perioda, te planovima i ciljevima za budućnost, Cvijanovićeva je istakla da je u 2021. godini bilo mnogo političkih i ekonomskih izazove, kao i raznih pritisaka.

– Republika Srpska uspela je da očuva svoju punu institucionalnu, ekonomsku i finansijsku stabilnost - naglasila je predsednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva je podsetila da je 2021. bila godina važnih odluka među kojima su i one koje se odnose na odbranu nadležnosti i ustavne pozicije Republike Srpske.

– Takvi izazovi nam uvek ukazuju na potrebu okupljanja oko vitalnih nacionalnih interesa, kao i na važnost zajedništva naših građana i institucija - istakla je Cvijanovićeva.

Prema njenim rečima, Republika Srpska zajedničkim snagama institucija, građana i socijalnih partnera nastavila je da obezbeđuje postepeni rast plata, penzija i socijalnih davanja, a beleži i povećanje broja zaposlenih, koji je danas na rekordnom nivou.

– Uspeli smo realizovati i brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture, školstva, zdravstva i energetike i zahvaljujući tome Republika Srpska svake godine izgleda sređenije i razvijenij - naglasila je Cvijanovićeva.

Predsednik Republike Srpske rekla je i da mnogo toga treba uraditi i u narednom periodu.

– Zato je važno da očuvamo stabilnost institucija da bi one neometano funkcionisale i nastavile da rade na poboljšanju materijalnog stanja naših građana i realizaciji razvojnih projekata u našim lokalnim zajednicama - istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!