SUD BIH PRESUDIO: Trojica pripadnika Ravnogorskog pokreta oslobođena optužbi

S. M.

16. 12. 2021. u 16:14

OPTUŽENA trojica pripadnika Ravnogorskog pokreta danas su oslobođeni optužbi pred Sudom BiH. Sud je oslobodio Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Ristu Lečića koji su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje na području Višegrada prije dvije godine.

СУД БИХ ПРЕСУДИО: Тројица припадника Равногорског покрета ослобођена оптужби

Foto Kliks

Oni nisu ni prisustvovali izricanju presude.S va trojica su optuženi da su 10. marta 2019. sudelovali na okupljanju u organizaciji "Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske" Višegrad, na Trgu palih boraca u ovom gradu, te kasnije na lokalitetu Dobrunske reke poznatom kao "Draževina", te svojim delima, radnjama i postupcima javno izazvali i raspirivali nacionalnu i versku mržnju, razdor i netrpeljivost među konstitutivnim narodima u BiH.

Sud BiH je  ukazao Tužilaštvu BiH da nisu uspeli dokazati navode iz optužnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije