UMRLA ZBOG NESTRUČNOG TRETMANA! Ispovest supruga porodilje iz Istočnog Sarajeva, koja je preminula od virusa korona

M. REGOJE

07. 12. 2021. u 08:12

DRAGANA Karić, koja se porodila pre osam meseci u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu i rodila zdravo dete je, tvrdi njen suprug Miran, preminula usled nestručnog i neadekvatnog medicinskog tretmana.

УМРЛА ЗБОГ НЕСТРУЧНОГ ТРЕТМАНА! Исповест супруга породиље из Источног Сарајева, која је преминула од вируса корона

Foto Arhiva

Dragana je u 35. nedelji trudnoće dobila koronu i tada počinje pakao za porodicu Karić.

Miran Karić, u ispovesti za "Novosti", ističe da Dragana nije lečena na adekvatan način, i da su lekari napravili propuste, zbog kojih su on i njihovo dvoje dece ostali bez supruge i majke.

- Na samom početku, njoj je ginekolog u Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu, rekla da ne dolazi bez negativnog nalaza na kovid, što je poražavajuće. Vraćate trudnu ženu, u teškom stanju, da se sama snalazi - ističe suprug preminule Dragane.

Nakon što je legla u bolnicu, dodaje Karić, lekar je nije ni pregledao, nego je medicinska sestra preko Vibera slala nalaz pluća doktorki, na osnovu kojeg joj je propisana terapija.

- Dragani je stanje iz dana u dan bilo sve teže. U nedelju je jedva preživela noć, napisala mi je u poruci da se gušila, a da joj niko nije ušao u sobu - priča Karić.

- Čekalo se tri dana da se urade nalazi, koji su tada već bili katastrofalni.

Miran i Dragana Karić, Foto Privatna arhiva

On dodaje da je hteo da prebaci suprugu u bolnicu u Sarajevu, ali da iz Bolnice "Srbija" nisu to dozvolili, rekavši da se Dragani mora hitno raditi carski rez.

- Nakon carskog reza, bebica je prebačena na pedijatriju na Koševo, jer joj je 10 minuta po rođenju srce stalo, bila je puna šlajma i vode. Tamo su nam spasli dete, a sve zahvaljujući dr Tamari Ivanović - kaže Karić.

Miran dalje kaže kako je Draganino stanje nakon carskog bilo stabilno, i da je prebačena na kovid intenzivno odeljenje.

- Međutim, nakon manje od 24 časa prebacuju je na odeljenje u vrlo lošem stanju, što, prema rečima svih doktora sa kojima sam razgovarao, nikako nije smelo da se desi. Rečeno mi je da je bila jako uznemirena. Nakon sat vremena vraćaju je na intenzivnu, sa saturacijom ispod 60 - ističe Karić i dodaje da je isto veče Dragana intubirana.

Miran dodaje da je Dragana odmah trebalo da bude prebačena za Banjaluku, ali da je na pitanje zašto nije, dobio odgovor da nisu ni zvali KC "Banjaluka" da pitaju, jer je to, kako su naveli, veoma komplikovano.

Foto Privatna arhiva

Sedam dana nakon porođaja, Dragana gubi bitku za život.

Tada počinje borba njenog supruga da sazna istinu o tome šta se dogodilo da dođe do smrtnog ishoda. Već je angažovao advokata i podneo krivičnu prijavu protiv odgovornih Republičkom tužilaštvu.

- Zbog svoje dece se nadam da će pravda biti zadovoljena - zaključuje Karić.

Pozvali smo za komentar direktora Bolnice "Srbija" Nebojšu Šešliju, koji je rekao da ne želi da daje izjave o tom slučaju, i da će pravosudni organi uraditi svoj posao.

BOLNICA BEZ DOKUMENTACIJE ZA RAD

MINISTAR zdravlja RS Alen Šeranić je, nakon što je advokat porodice Karić zatražio da se utvrde sve činjenice oko ovog slučaja, preduzeo mere kako bi se utvrdila istina, te je sproveden vandredni postupak o stručnom nadzoru u Bolnici "Srbija" i Domu zdravlja u Istočnom Sarajevu.

Kroz taj izveštaj se saznalo da bolnica nema neophodnu dokumentaciju - da nema rešenje resornog ministarstva u pogledu kadra, prostora i opreme za rad, kao ni rešenje da ispunjava propisane standarde u procesu pružanja zdravstvene zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista