SOKOLAC GRADI ZIMSKU TURISTIČKU PONUDU: Zputili zahtev Ministarstu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

www.opstinasokolac.net

03. 12. 2021. u 17:32

OPŠTINA Sokolac je uvrstila izgradnju ski lifta „Puhovac” na istoimenom brdu u Strategiju razvoja turizma 2021-2025.

СОКОЛАЦ ГРАДИ ЗИМСКУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ: Зпутили захтев Министарсту пољопривреде, шумарства и водопривреде

Foto Opština Sokolac

U tu svrhu Opština Sokolac je uputila zahtjev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za davanje saglasnosti na prijedlog odluke o izmjenama odluke o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske (opštine Sokolac) na području opštine Sokolac Delivoju Vukojčiću iz Sokoca.

U obrazloženju je navedeno da je u prilogu navedenog zahtjeva navedena dokumentacija: prijedlog odluke o izmjenama odluke, prijedlog aneksa 1. ugovora, Odluku Vlade Republike Srpske o izmjenama i dopunama odluke o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija Republike Srpske za finansiranje iz budžeta u 2021. godini sa raspodjelom sredstava prema kojoj se iz budžetskih sredstava za javne investicije za 2021. godinu, finansira između ostalih i Projekat izgradnje ski-lifta čiji je nosilac Opština Sokolac i zahtjev zakupca Delivoja Vukojčića za aneksiranje ugovora o zakupu.

Nakon razmatranja dostavljene dokumentacije kao i dokumentacije kojom raspolaže ministarstvo, utvrđeno je da je zahtjev Opštine Sokolac opravdan.

Načelnik Opštine Sokolac i Delivoje Vukojčić će zaključiti Aneks 1. ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, a u skladu sa članom 60. Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

NAREDNI KORACI

Naredni koraci su prebacivanje poljoprivrednog u građevinsko zemljište, te utvrđivanje građevinske zone i cijene građevinskog zemljišta na pomenutoj lokaciji. Kao i procedura legalizacije i preuzimanja upravljanja nad izgrađenim objektima.

Vlada Republike Srpske je za izgradnju ski lifta u Sokocu odobrila 100.000,00 KM i uplatila dobavljačima Dedajić d.o.o. Sarajevo 80.185.00 KM, a ZTR Servis Đurđić Sokolac 8.775,00 KM.

Od Opštine Sokolac kao nosioca projekta Vlada Republike Srpske traži da do kraja decembra dostavi račune u cilju zatvaranja avansnih plaćanja. Takođe traži da se izgrađeni objekti i instalacije uknjiže na Opštinu Sokolac.

– Opština Sokolac će provesti odluke Vlade Republike Srpske, a u projektu će učestvovati sa 20.000,00 KM u prvoj fazi, a Grad Istočno Sarajevo takođe sa 20.000,00 KM – potvrdio je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Skijalište „Puhovac“ služiće smučarskim i skijaškim klubovima sa područja opštine Sokolac, školama skijanja, građanima i turistima i biće važan dio zimske turističke ponude. Ski lift predstvlja prvu fazu poboljšanja infrastrukture za zimske sportove, gdje su planirane i staze za smučanje, snoubord i klizalište u samoj gradskoj zoni.

(www.opstinasokolac.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!