NOŽEM IZBO DEČAKA (15): Krvavi napad na decu - otkriven i motiv

O.M.

23. 11. 2021. u 17:08

Brano Mitrović (51) iz Patkovače kod Bijeljine uhapšen je zbog sumnje da je pokušao ubiti 15-godišnjeg dečaka koga je izbo nožem po grudnom košu.

НОЖЕМ ИЗБО ДЕЧАКА (15): Крвави напад на децу - откривен и мотив

D.Pozderović

Krvavi napad odigrao se sinoć oko 21.30 časova, a motiv je po svemu sudeći to što je grupa dece često zadirkivala i provocirala Mitrovića, koji važi za samotnjaka.

U policiji saznajemo da je Mitrović ranije u više navrata pozivao policiju, žaleći se da ga grupa dece uznemirava. Smetalo mu je to što galame oko njegove kuće, bacaju stvari na prozor, a navodno su ga često provocirali i izazivali, nazivajući ga pogrdnim nadimkom.

- Mitrović je sinoć u 21.25 časova pozvao policiju i prijavio da ga uznemirava grupa dece, te da je jednog od njih pokušao da zadrži i da je tom dečaku ispao mobilni telefon. Međutim, nekoliko minuta kasnije policiji je prijavljen pokušaj ubistva 15-godišnjeg dečaka - navode u policiji.

Portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić kaže da su zločin u 21.35 časova prijavili lekari Medicinskog centra u Bijeljini.

- Dežurni lekar obavestio je policiji da im je dovezen maloletnik, rođen 2006. godine, sa više ubodnih rana od noža u gornjem delu dela. Po izjavama lekara on je zadobio teške povrede, ali nije životno ugrožen - rekla je Marić.

Pojašnjava da je osumnjičeni ubrzo identifikovan i uhapšen.

- Izvršen je uviđaj kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Tom prilikom je pronađen i izuzet nožem kojim je napad izvršen - ističe Marić.

Mitrović je sproveden na kriminalističku obradu i biće predat u nadležnost tužilaštva. Navodno se radi o psihički nestabilnoj osobi, što će biti predmet daljih veštačenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda