PREČICOM U SMRT: U jezeru Drenova pronađeno telo Zorana Grumića (FOTO)

N. ĐURIĆ

17. 11. 2021. u 14:16

PRNjAVORSKI vatrogasci izvadili su u utorak iz jezera Drenova iznad Prnjavora telo 40-godišnjeg Zorana Grumića, iz obližnjeg sela Donji Vijačani.

ПРЕЧИЦОМ У СМРТ: У језеру Дренова пронађено тело Зорана Грумића (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Time su se obistinile crne slutnje da je ovaj mladić, za kojim se tragalo od nedelje uveče, život skončao u talasima akumulacionog jezera.

Policijskoj stanici u Prnjavoru njegov nestanak prijavio je brat Božidar, a rečeno je „da je poslednji put viđen nešto pre 17 časova kada se u susednom selu Drenova udaljio od kuće komšije gde je pomagao oko svinjokolja“.
Kako „Novosti“ saznaju, Zoran je kući krenuo prečicom, koja je, igrom zle sudbine, za njega bila „put bez dolaska“.
- On se, u želji da prekrati put oko jezera, uputio betonskim zidom na brani. Sa prvim sumrakom, očito je do kobnog klizanja i pada u jezero, sa više metara visine, došlo na prelazu na nešto niži nivo betona sa klizavom mahovinom - kaže naš izvor.
Pošto se Zoran nije pojavio kući, a ni javljao na telefon, braća su alarmirala policiju, a u potragu su se uključili meštani i ribari. Nakon dva dana boravka u vodi, tragom klizanja, i pre dolaska ronilaca, uporni i vešti prnjavorski vatrogasci su, uz pomoć čamca i ribara, sa dna dugom motkom uspeli da izvuku beživotno telo.
- Scena je bila užasna. Zoranove ukočene ruke bile su još ispružene, kao da je hvatao neku slamku spasa ili možda da pronađe obližnje drvce. Bio je neplivač - govori izvor „Novosti“ upućen u ovu tragediju.
Uviđaj ekipe PS Prnjavor i mrtvozornika Doma zdravlja konstatovao je da je reč o „zadesnoj smrti, nastaloj usled gušenja, utapanjem u vodi“.

DIRLjIV OPROŠTAJ: „LAKA MU ZEMLjA“     

ZORAN Grumić sahranjen je danas na seoskom groblju Podljubić u Drenovi, kod Prnjavora. Ostao je neoženjen, a sa još trojicom braće mukotrpno se borio za život, ostavši rano bez roditelja. Važio je za vrednog i omiljenog čoveka, a meštani su se od njega na društvenoj mreži oprostili dirljivom porukom:

- Našeg Zorana ćemo pamtiti kao poštenog, vrednog i čestitog čoveka koji je uvek bio tu za svoje selo i svoje komšije. Neka ti bude laka crna zemlja, prijatelju!

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
 


       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna