UKRADENI TERENAC ISTRAGU ODVEO U BiH: Bilećanin Stojan Albijanić uhapšen zbog umešanosti u pljačku u Nikšiću

O. MATAVULj

22. 10. 2021. u 13:26

STOJAN Albijanić (27) iz Bileće uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa oružanom pljačkom pošte u Nikši­ću u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbeđenja Ljubišu Mr­daka i navodno ukrali oko 400.000 evra.

УКРАДЕНИ ТЕРЕНАЦ ИСТРАГУ ОДВЕО У БиХ:  Билећанин Стојан Албијанић ухапшен због умешаности у пљачку у Никшићу

Zapaljeni džip koji je korišćen tokom oružane pljačke, Foto V. Kadić

Kako saznaju "Novosti", u okviru istrage policija traga za M. K., rodom iz Nik­šića, radi provere alibija i saznanja o krvavoj pljački. Radi se o višestruko osu­đivanom razbojniku koji je "ležao" u zatvoru zbog pljač­ki u Podgorici i Banjaluci, i zbog krijumčarenja 20 ki­lograma marihuane.

PU Trebinje saopštila je da je Albijanić uhapšen u Bileći zbog sumnje da je po­činio razbojništvo.

- Po naredbi Okružnog suda u Trebinju izvršen je pretres kuće koje koristi S. A. Pronađeni su tragovi koji mogu poslužiti u ra­svetljavanju razbojništva koje se dogodilo u Nikšiću - rekla je portparolka, PU Trebinje Jelena Biberdžić.

Istražitelji su do Albi­janića došli preko terenca "nisan kaškai", korišće­nom u pljački. Razbojnici su tim vozilom pobegli do me­sta Grebice, gde su ga zapali­li. Utvrđeno je da se radi o terencu koji je 8. septembra ukraden u Derventi. Zahva­ljujući saradnji crnogorske policije i MUP RS tragovi su odveli do Albijanića.

- Graničnim proverama je utvrđeno da je Albijanić kritičnog dana, nakon pljač­ke pošte, prešao granicu i otišao u RS. Radilo se o legalnom prelazu granice, uredno evidentiranom - ka­že izvor iz policije.

Na zahtev kolega iz Nik­šića, odmah je reagovala bi­lećka policija koja je pri­vela Albijanića. U policiji ne žele da otkrivaju da li je Bilećanin osumnjičen kao direktni izvršilac krva­ve pljačke, ni kakvu je ulogu imao u svemu. Inače, Albi­janić ima čist dosije i nije poznat po težim krivičnim delima. Međutim, bio je "na radaru" policije zbog ljudi s kojima se družio.

Pljačka pošte u Nikšiću izvršena je u sredu, kada su razbojnici napali radnike "Sekjuriti gard Montene­gro". Mrdak im se suprotsta­vio i jedan od njih mu je pucao u grudi. Nesrećni čovek je ubrzo podlegao.

Policija na nogama

NAKON hapšenja Stojana Albijanića velike snage policije u Hercego­vini juče su bile podignuta "na noge" i angažovane u potrazi za njego­vim saučesnicima. Sumnja se da je većina razbojnika, nakon pljačke, prebegla u Srpsku i na njihovim identifikovanju se intenzivno radi.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)