NAPETOST NA SUĐENJU! Otac ubijenog Davida Dragićevića: "Došao sam da pogledam u oči otmičare mog deteta"

O. M.

05. 11. 2021. u 10:22

PREKI pogledi Davora Dragičevića upućeni inspektorima MUP RS obeležili su nastavak suđenja kriminalističkim tehničarima PU Banjaluka Mikici Marijancu i Zoranu Bošnjaku.

НАПЕТОСТ НА СУЂЕЊУ! Отац убијеног Давида Драгићевића: Дошао сам да погледам у очи отмичаре мог детета

Skandiranje pred sudom, Foto O. Matavulj

Obojica se optužnicom terete za sprečavanje dokazivanja u predmetu ubistva Davida Dragičevića, odnosno da su u smeće bacili bokserice koje su tokom obdukcije skinute s mladićevog tela.

Prvi put suđenju je prisustvovao Davidov otac Davor, koji se nedavno vratio u BiH iz Austrije, nakon što mu ta zemlja nije odobrila politički azil. Davorov dolazak u sud ispraćen je pojačanim merama bezbednosti oko suda, ali i u samoj sudnici u kojoj su tokom pretresa prisustvovala četiri sudska policajca.

TRANSPARENTI Poruke tužiocu , Foto O. Matavulj

Sve je proteklo mirno, bez ikakvih incidenata. Međutim, pre početka ročišta u sudnici je vladao muk, a napetost se mogla seći nožem.

Davor je i po nekoliko minuta, bez treptaja, posmatrao inspektore Sinišu Kojdića i Mirka Živkovića, koji su pozvani kao svedoci odbrane. Gledao ih je u oči, ali oni nisu delovali previše zainteresovano za to. Istovremeno je optuženi Marijanac na isti način posmatrao Davora, ali im se pogledi nisu susreli.

- Ovo suđenje nema nikakvu zakonsku osnovu. Došao sam da pogledam u oči otmičare mog deteta. Krajnje je vreme da Tužilaštvo BiH krene u procesuiranje svih odgovornih za ubistvo Davida. Zbog ovog slučaja institucije Republike Srpske će na kraju platiti veliku cenu - rekao je Davor.

Davor Dragičević, Foto O. Matavulj

 

Ročište je uglavnom obeležila rasprava Bošnjakovog branioca Damira Alagića sa sudijom, tužiocem, ali i svedocima, koje je odbrana uglavnom ispitivala u vezi sa zapisnicima koje su tokom istrage potpisivali. Alagić je ukazivao da je Živković iz depoa odnosio pojedine dokaze, cipele i jaknu, ali da za to nije bilo naredbi tužioca.

Skandiranje pred sudom

Ispred zgrade suda i juče se okupilo više članova grupe "Pravda za Davida" koji su nosili transparente upućene tužiocu Daliboru Vreći, ali i pripadnicima MUP RS, te uzvikivali: "Pravda".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024