MITO PREMAZAO "NUTELOM": Uhapšen Tarik Hadžibegović, stručni saradnik u OJT Banjaluka

O. MATAVULj

03. 11. 2021. u 07:13

TARIK Hadžibegović iz Bugojna, stručni saradnik u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, uhapšen je nakon što je tražio i primio 3.000 evra mita u označenim novčanicama!

МИТО ПРЕМАЗАО НУТЕЛОМ: Ухапшен Тарик Хаџибеговић, стручни сарадник у ОЈТ Бањалука

HAPŠENjE Tarik Hadžibegović, Foto MUP RS

Hadžibegovića su, po nalogu Tužilaštva RS, uhapsili inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS koji su ga uhvatili na delu u kontrolisanoj primopredaji.

Istražitelji su Hadžibegoviću spremili zamku, sačekali da uzme mito i potom ga uhapsili.

- Osumnjičeni je u dva navrata tražio i primio 3.000 evra mita od stranke u postupku.

Drugu primopredaju su pratili inspektori i uhapsili ga na delu. Osim novca, od stranke je "poručio" i dve tegle "nutele", austrijske proizvodnje, koje je uzeo zajedno s novcem - kaže naš izvor.

Portparol MUP RS Mirna Miljanović kaže da se osumnjičeni tereti da je kao stručni saradnik u OJT Banjaluka počinio krivično delo primanje mita i trgovina uticajem.

- Krivična dela je počinio tako što je od oštećenog u predmetu istrage, koju vodi OJT Banjaluka, zahtevao i primio novac kao nagradu za preduzimanje procesnih radnji u toj istrazi - rekla je Miljanovićeva.

Hadžibegović je radio kao saradnik zamenik glavnog tužioca Seada Žerića, a nedavno je aplicirao i za poziciju tužioca. Predmet u kojem je postupao preuzet je od austrijskog pravosuđa i odnosi se na zelenaštvo i iznude.

PRETRESENO TUŽILAŠTVO

NAKON hapšenja tužilačkog saradnika inspektori su, po nalogu Tužilaštva RS, pretresli i službene kancelarije Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci. Predmet pretresa su bile prostorije koje je Hadžibegović koristio. Sumnja se da ovaj slučaj nije bio usamljen i moguće je i proširenje istrage.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)