PROTESTI ISPRED AMBASADE SAD U SARAJEVU: “Palmer nepoželjan jer nije kritikovao Srbe i Republiku Srpsku”

S. M.

01. 11. 2021. u 17:53

GRAĐANI koji su prošle sedmice protestovali ispred zgrade OHR okupili su se danas ispred Ambasade SAD u Sarajevu. Dojučerašnji omiljeni “amerikanac” za Sarajevo, Metju Palmer, bio je glavna meta prozivanja na protestima.

ПРОТЕСТИ ИСПРЕД АМБАСАДЕ САД У САРАЈЕВУ: “Палмер непожељан јер није критиковао Србе и Републику Српску”

Foto AVAZ

Očigledno je Palmer dobar za Sarajevo samo kada napada Srbe i Republiku Srpsku jer Sarajevo nije oprostilo Palmeru “umeren” nastup u javnosti prilikom prošlosedmičnog boravka u Sarajevu i njegovih poruka nakon sastanaka sa liderima stranaka u BiH. Tako je Palmer na protestima proglašen za čoveka koji “pravi treći entitet u U BiH.

- “Dok se u jednom entitetu ruši ustavno-pravni poredak, gospodin Palmer pravi još jedan entitet”. “Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu”,  “Gospodine Palmer, hvala Vam što nas predajete Rusima”, samo su neki od transparenta sa protesta.

Mnogi su pozvali i predsednika SAD DŽoa Bidena da poseti BiH jer će tek tada, kako su naveli, doći do promena.

Jedan od glavnih razloga za proteste u Sarajevu bila je i izjava Metju Palmera izaslanika SAD koji je zadužen za izbornu reformu u BiH i promenu Izmjenu izbornog zakona, a  koji je poručio da se u izbornoj reformi treba “fokusirati na izborni model za izbor tri člana Predsedništva BiH, jer je “teško postići dogovor za izmene nadležnosti domova naroda”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)