DODIK PORUČIO NAKON SASTANKA SA PALMEROM: Očekujemo „beli dim“ iz Sarajeva

Novosti onlajn

29. 10. 2021. u 21:09

REPUBLIKA Srpska poštuje teritorijalni integritet BiH i to nije upitno, izjavio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik u Sarajevu i dodao da su o tome informisali predstavnika Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Metju Palmera i direktora pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinu Ajhorst.

ДОДИК ПОРУЧИО НАКОН САСТАНКА СА ПАЛМЕРОМ: Очекујемо „бели дим“ из Сарајева

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dodik je novinarima nakon sastanka sa Palmerom i Ajhorst rekao da nijedan plan ne sadrži nešto slično tome što bi moglo da ugrozi teritorijalni integritet BiH.

- Poštujemo i međunarodni suverenitet, ali jednako tražimo da se poštuje suverenitet Republike Srpske - naveo je Dodik, koji je i srpski član Predsedništva BiH, prenela je RTRS.

Dodik je kazao da je bilo važno da Palmeru i Ajhorstovoj predoče neka svoja viđenja, što su i učinili.

- Očekujemo da `beli dim` dođe iz Sarajeva. Što Federacija BiH dogovori, mi ćemo podržati - kazao je, i ponovio da Srpska ne uzima ništa od nadležnosti koje BiH pripadaju po Ustavu, ali da ima pravo i da će vratiti nadležnosti koje su joj uzete i prenesene na BiH.

Potvrdio je da stranke vladajuće koalicije u Srpskoj ostaju pri stavu da člana Predsedništva iz Republike Srpske treba birati direktno, pri čemu treba da postoji i odredba da se bira srpski predstavnik u Predsedništvu BiH, kao što u Federaciji BiH treba da se bira bošnjački i hrvatski predstavnik.

On je ponovio da bivši visoki predstavnik Valentin Incko nije imao da na kraju svog mandata nametne zakon kojim se kažnjava negiranje genocida.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)