DODIK JASAN NAKON SEDNICE PREDSTAVNIČKOG DOMA: BiH nema visokog predstavnika, to je obično druženje!

Novosti onlajn

28. 10. 2021. u 17:27

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnja sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH „obično druženje koje su smislili oni koji smatraju da im je Kristijan Šmit od koristi, pre svega Bošnjaci, a Hrvati, verovatno, iz nekog praktičnog razloga“.

ДОДИК ЈАСАН НАКОН СЕДНИЦЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА: БиХ нема високог представника, то је обично дружење!

FOTO: Arhiva novosti

- Bošnjaci očekuju da će on uraditi sve što oni žele, da će doneti neke propise i zakone. Hrvati očekuju da će biti rešen njihov problem kako bi bili ravnopravno zastupljeni - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je istakao da Šmit nema nikakav diplomatski status i da BiH nema visokog predstavnika.

Istakao je da na nivou BiH ne može biti donet nijedan zaključak koji bi bio obavezujući za Republiku Srpsku.

- U tom pogledu juče u parlamentu trebalo je da ostane manifestacija skupštinskog jedinstva u vezi sa odnosom prema odlukama, ali današnja sednica može se smatrati kao događaj koji treba da doprinese većoj svesti o tome - rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio opozicionim strankama iz Republike Srpske koje nisu prisustvovale današnjoj sednici Predstavničkog doma PS BiH i što su na taj način ispoštovali odluku Narodne skupštine Republike Srpske.

Takozvani visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Kristijan Šmit obratio se poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a predstavnici Republike Srpske nisu prisustvovali toj sednici.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Kako su poznati blatili Srbiju, a od nje žive?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)