SRĐA TRIFKOVIĆ O SPASU ZA RS: Banja Luka mora dosledno negirati sva nametnuta rešenja

Novosti online

08. 10. 2021. u 17:07

REPUBLIKA Srpska treba da se odupre svim pritiscima samoimenovanih prokonzula poput Metjua Palmera i Gabrijela Eskobara, smatra istoričar prof. dr Srđa Trifković.

СРЂА ТРИФКОВИЋ О СПАСУ ЗА РС: Бања Лука мора доследно негирати сва наметнута решења

Foto: TV Pink printskrin

- Bošnjaci očekuju da prinudnu unitarizaciju donese neko, a taj neko je sve manje prisutan na Balkanu. Oni nisu svesni da je BiH mrtvac koji hoda i da opstaje jer ga pojedini međunarodni mentori održavaju na aparatima i u prividnom stanju života. Tog mrtvaca treba isključiti sa aparata za reanimaciju, ali je potrebno strpljenje i upornost. Srpska treba da se odupre svim pritiscima samoimenovanih prokonzula poput Palmera i Eskobara, jer oni nemaju stvarni autoritet niti stvarna ovlašćenja da nameću ma kakva nova rešenja – oni su pokušaj prevare poput butmirskog procesa - rekao je Srđa Trifković.

Profesor je upozorio da Banja Luka mora dosledno negirati sva nametnuta rešenja, da opet na tapet stavi povratak svih oduzetih nadležnosti pa i Vojske Republike Srpske, jer ona nije ukinuta, već samo suspendovana, da insistira na izvornom Dejtonu i da ne dozvoli da neki misteriozni "duh" ovog sporazuma bude prisilno nametnut.

(Fakti)

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)