PRIZNALA PRODAJU DROGE: Lora Glušica iz Banjaluke pristala na kaznu od tri i po godine

O. M.

15. 09. 2021. u 06:20

LORA Glušica (22) iz Banjaluke, medicinska sestra optužena za trgovinu drogom u predmetu "Kavez", sklopila je sporazum o priznanju krivice i pristala na kaznu od tri i po godine zatvora.

ПРИЗНАЛА ПРОДАЈУ ДРОГЕ: Лора Глушица из Бањалуке пристала на казну од три и по године

PRIVOĐENjE Lora Glušica, Foto D. Pozderović

Sporazum je prihvatio Okružni sud u Banjaluci i izricanje presude je zakazano za petak. Glušica, koja je kao volonter radila u UKC Republike Srpske, uhapšena je u februaru prošle godine u akciji MUP RS, u kojoj je razbijena 12-člana grupa dilera.

Prema optužnici, Glušica je, zajedno sa Savom Čolićem (33) i Draganom Narančićem (28), koji su već osuđeni na po pet godina zatvora, učestvovala u prodaji heroina i marihuane na području grada Banjaluka. Drogu su prodavali od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

U optužnici se navodi navodi da je Čolić od njemu poznatih lica nabavljao veće količine droge, a zatim angažovao Glušicu i Narančića, koji su bili u emotivnoj vezi, da je preprodaju. Njih dvoje su narkotike prepakivali u manja pakovanja i prodavali krajnjim konzumentima. Marihuanu i heroin prodali su većem broju lica u više navrata.

IZRUČENA IZ MAĐARSKE

ZANIMLjIVO je da se Glušica branila sa slobode i pobegla je iz zemlje tokom postupka ostalim optuženima. U sudu je rekla da je BiH napustila radi svoje bezbednosti. Na osnovu poternice je uhapšena u Mađarskoj i nedavno izručena BiH. Određen joj je pritvor i zamolila je sud da ostane iza rešetaka i nakon presude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri