DELGACIJA SRPSKE U POSETI SANKT PETERBURGU: Rusko tržište otvoreno za proizovode iz RS

S.M.

07. 09. 2021. u 16:45

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković, zajedno sa članovima delegacije Republike Srpske, razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa rukovodstvom Privredne komore Sankt Peterburga, koje je predvodio pređednik Komore Katenev Vladimir Ivanovič.

ДЕЛГАЦИЈА СРПСКЕ  У ПОСЕТИ САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Руско тржиште отворено за произоводе из РС

foto: S.M.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju saradnje, potencijalima i mogućnostima, te povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Sankt Peterburga.

U Privrednoj komori Sankt Peterburga danas su predstavljeni prehrambeni proizvodi iz Republike Srpske, te je razgovarano o plasiranju i predstavljanju naših domaćih proizvoda iz prehrambene industrije na ruskom tržištu.

Na sastanku je iskazana spremnost za saradnju sa preduzećima u Republici Srpskoj iz oblasti turizma, hotelijerstva, proivodnje hrane, mineralnih đubriva, kao i proizvodnje poljoprivrednih mašina.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić je istakao da je Republika Srpska opredeljena za saradnju po pitanju poljoprivrednih mašina i poljoprivredne mehanizacije, kao i da raspolaže sa proizvodnjom zdrave hrane i kvalitetnih vina.

Pašalić je istako da su količine vina skromne, kada se upoređuju sa nekim opštim parametrima proizvodnje, ali da su vina iz Republike Srpske veoma visokog kvaliteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024