ZLOČIN POKUŠALI DA PRIKAŽU KAO NESREĆU: Edin Agić i Biljana Janković osumnjičeni za ubistvo predsednika kućnog saveta iz Doboja

O. MATAVULj

15. 08. 2021. u 17:06

JELISIJA Đukić (70) iz Doboja ubijen je u hodniku svoje zgrade u centru Doboja, a zbog sumnje da su umešani u zločin uhapšene su njegove komšije Edin Agić (32) i Biljana Janković (60), inače nevečani supružnici.

ЗЛОЧИН ПОКУШАЛИ ДА ПРИКАЖУ КАО НЕСРЕЋУ: Един Агић и Биљана Јанковић осумњичени за убиство председника кућног савета из Добоја

Ulica Svetog Save u Doboju / Foto MUP

U policiji navode da se zločin dogodio u subotu oko 16.30 u zgradi koja se nalazi prekoputa PU Doboj u Ulici Svetog Save. Prvi rezultati istrage ukazuju da je Đukić pretučen nasmrt. Sumnja se da mu je, nakon svađe, Agić zadao više udaraca, od kojih je starac pao i udario glavom o beton.

- Kada su shvatili da je Đukić mrtav, osumnjičeni su pokušali da prikriju zločin. Oprali su tragove krvi i krenuli da uklanjaju dokaze. Istražiteljima su tvrdili da je reč o nesrećnom slučaju, odnosno da se Đukić okliznuo i pao u hodniku i tako nastradao - kaže izvor blizak istrazi.

Pojašnjava da su inspektori brzo otkrili da tu nešto ne štima, pa su oboje uhapšeni zbog ubistva. Agić je osumnjičen kao direktni izvršilac, dok će se Jankovićeva verovatno teretiti za pomaganje.

Motiv zločina su konflikti koje je ovaj par imao sa žrtvom. Naime, Đukić je bio predsednik kućnog saveta zgrade, dok su Agić i Jankovićeva tu živeli kao podstanari. Doselili su se pre tri meseca i stanari su od starta s njima imali problema, uglavnom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja, galame, glasne muzike... Komšije tvrde i da su oboje skloni konzumiranju droge, što je takođe predmet istrage, a od Agića je uzet uzorak krvi koji će biti poslat na analizu.

Na ponašanje ih je uglavnom upozoravao Đukić. Sve je kulminiralo u subotu kada su, prilikom pranja tepiha, Agić i Jankovićeva navodno pustili vodu, koja je tekla hodnikom. Đukić je došao da ih upozori i došlo je do svađe, u kojoj je starac tražio od njih da se isele. Agić je nasrnuo na Đukića i više puta ga udario. U jednom trenutku starac je pao, udario glavom o zid i pod i ostao nepomično da leži.

Obdukcija je pokazala da je nesrećni čovek umro usled teškog poremećaja disanja, izazvanog višestrukim prelomom rebara. Smrtonosni su, dakle, bili udarci po grudnom košu, iako je imao i povrede glave.

Od stanara saznajemo da je Jelisija Đukić, nakon smrti supruge, živeo sam u stanu. Iza njega je ostala kćerka, koja živi u Australiji, i sestra, i sinovac koji mu je pre nekoliko dana došao u posetu iz Amerike.

NASILjE U PORODICI

OSUMNjIČENI Edin Agić je u junu hapšen zbog sumnje da je fizički napao i povredio nevenčanu suprugu Biljanu Janković.

- Napad se dogodio u stanu koji su koristili i zbog toga je protiv Agića podnesen izvještaj zbog nasilja u porodici. Tada je pušten na slobodu, a žrtva je ostala da živi s njim - kaže izvor blizak istrazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju