MIHAJLOVIĆ JE SIMBOL NAŠEG POMIRENJA! Otkrivena spomen bista generalu Draži (FOTO)

B. Milošević

08. 08. 2021. u 13:47

TRG generala Dragoljuba Draže Mihajlovića u Bijeljini, danas je dobio i njegovu spomen bistu, koju je otkrio generalov unuk Vojislav Mihajlović.

МИХАЈЛОВИЋ ЈЕ СИМБОЛ НАШЕГ ПОМИРЕЊА! Откривена спомен биста генералу Дражи (ФОТО)

Foto: B. M.

Nakon osvećenja spomen biste,na svečanosti je besedio akademik Matija Bećković,član krunskog saveta i izaslanik prestolonaslednika Aleksandra drugog Karađorđevića.

- Čast mi je, što danas otkrivam spomen svome dedi, generalu Draži, koji je bio junak i među prvima podigao barjak slobode u porobljenoj Evropi 1941 godine - rekao je Vojislav Mihajlović.

Akademik Matija Bećković, u svojoj nadahnutoj besedi, istakao je, da se "nakon 80 godina završava Drugi svetski rat" jer su izjednačena dva antifašistička pokreta, i rehabilitovan je vođa jednog od njih, đeneral Draža Mihajlović.

- Đeneral je odlikovan od strane američkog predsednika Trumana Ordenom za zasluge, odlikovao ga je general Ajzenhauer, predsednik Regan, samo ga kod nas niko nije odlikovao. Za njegov grob se ne zna, ali mislim, da on postaje simbol pomirenja, i u tom pomirenju učestvuju svi kojima je stalo do budućnosti - istakao je akademik Bećković, i svoju besedu završio rečima ,,Slava paloj braći na dve strane, u istom času,za istu zemlju!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna