IZA NEVREMENA OSTAO HAOS U BANJALUCI: Najveća šteta u naseljima Kumsale i Budžak (FOTO)

S. M.

06. 08. 2021. u 12:34

SANACIJA posledica jučerašnjeg nevremena u Banjaluci nastavlja se uklanjanjem palog drveća i grana u naseljima Lazarevo i Kumsale koja su pretrpela najveću štetu.

ИЗА НЕВРЕМЕНА ОСТАО ХАОС У БАЊАЛУЦИ: Највећа штета у насељима Кумсале и Буџак (ФОТО)

Foto: Srna

Sanaciju danas nastavljaju komunalne ekipe preduzeća "Tamaris" i "Čistoća", a iz gradskog Odelenja su napomenuli da su svi nadležni odmah pose oluje počeli raščišćavanje, ali da ima veliki broj oborenih stabala i grana, pa je njihov angažman potreban i danas.

Pored čišćenja puteva veliku štetu su pretpila i mnoga domaćinstva, firme, raznorazna skladišta robe. Voda i vetar su napravili haos na terenu, kažu za Novosti u banjalučkoj gradskoj upravi.
U nevremenu koje je zahvatilo Banjaluku oštećen je krov Osnovne škole "Stanko Rakita" u Vrbanji, a najveću štetu pretrpeli su meštani naselja Lazarevo i Kumsale, kojima su ugroženi stambeni objekti, potvrđeno je iz gradske uprave.
Predstavnici grada obišli su teren i utvrdili da je pričinjena materijalna šteta na više lokacija.
Savetnik gradonačelnika za društvene delatnosti Milada Šukalo rekla je da su brojnim građanima oštećeni domovi i pozvala ih da prijave štetu, navodeći da će se u skladu s tim raditi procene i preduzimati potrebne radnje.
Iz Odseka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice rekli su da su od jutros imali više od 50 intervencija, a uglavnom se radi o polomljenim stablima i granama.
-U prva dva časa, raščišćeni su svi putni pravci, očišćeni su i tereni, a imali smo i više intervencija na privatnim objektima, na kojima je bila ugrožena bezbednost naših sugrađana, rekao je Dragan Babić iz ovog odsjeka.
Iz Civilne zaštite su pozvali građane da prijave štetu, navodeći da će uskoro biti formirana komisija, koja će izaći na teren i proceniti štetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!