OD SUTRA OŠTRIJA KONTROLA: MUP u Republici Srpskoj sprovodiće akciju kontrole vozača - cilj je da se zaustave negativni trendovi

R. S.

05. 08. 2021. u 17:43

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova RS sprovodiće od sutra do 9. avgusta na području cele Republike Srpske akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lekova, a sve sa ciljem zaustavljanja negativnih trendova u pogledu broja poginulih u saobraćajnim nesrećama.

ОД СУТРА ОШТРИЈА КОНТРОЛА: МУП у Републици Српској спроводиће акцију контроле возача - циљ је да се зауставе негативни трендови

D.Požderović

Kako je navedeno iz MUP-a Srpske, policajci će organizovati kontrolne punktove i kontrolisati i sva druga eventualna kršenja zakona poput prevoza dece bez sedalica, nekorištenje pojasa, korištenje mobilnog telefona toko vožmnje i drugo.

- Ostvarivaće se vid kontrole, tzv. levak, a po principu nulte tolerancije - podvukli su iz MUP-a Republike Srpske.

Navode da će u dane  akcije biti angažovani i službeni presretači i to upravo na kritičnim pravcima širom Srpske.

- Akcija se sprovodi u okviru kampanje "Vozi oprezno - putuj bezbedno", a u cilju zaustavljanja negativnog trenda u pogledu broja poginulih u saobraćajnim nezgodama - istakli su u MUP-u RS.

U julu je na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nesrećama poginulo 14 ljudi, što je za sedam više nego u istom periodu prošle godine, a u prva tri dana avgusta bilo je četvoro poginulih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN REZERVATA BIOSFERE: Čuvari prirode i biološke raznovrsnosti