MEDICINARKA PRIZNALA GREŠKU: Osmoro Dobojlija umesto protiv kovida 19, cepljeno protiv gripa

LJ. Đ.

05. 08. 2021. u 07:13

GREŠKOM medicinske sestre u Domu zdravlja u Doboju osam osoba je primilo cepivo "vaksigrip" protiv sezonskog gripa umesto vakcine "sinofarm" protiv kovida 19, potvrđeno je u toj ustanovi.

МЕДИЦИНАРКА ПРИЗНАЛА ГРЕШКУ: Осморо Добојлија уместо против ковида 19, цепљено против грипа

Foto LJ. Đ.

Kako saznaju "Novosti", grešku je napravila medicinarka sa višegodišnjim iskustvom M. P. Kada je to shvatila, sama je priznala grešku i prijavila je pretpostavljenima. Ubrzo je udaljena s posla i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak. U DZ Doboj kažu da se neželjeni događaj dogodio 31. jula i proces vakcinacije je zaustavljen. Sve je prijavljeno policiji, Institutu za javno zdravstvo RS i Inspektoratu RS sa zahtevom za hitno preduzimanje mera za rešavanje neželjenog događaja.

- Lekari porodične medicine o svemu su obavestili i sugrađane koji su primili pogrešnu vakcinu. Upoznali su ih sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa, i da ne postoji opasnost po njihove živote, zdravlje i eventualne posledice - saopštio je DZ Doboj.

Prema do sada poznatim informacijama o ovom slučaju, građani su se u petak odazvali na poziv za vakcinaciju bez zakazivanja u Doboju, ali su propustom medicinskih radnika dobili pogrešnu vakcinu. Navodno je radnica iz frižidera uzela pogrešne bočice, što je i sama priznala.

U DZ Doboj navode da će se o odgovornosti radnice, po okončanju istražnih radnji, izjasniti nadležne institucije i da do okončanja tog postupka neće biti dodatnih saopštenja za javnost.

ŽKRIVIČNO GONJENJE

U PU Doboj je potvrđeno da je ceo slučaj prijavljen iz DZ Doboj i u toku je provera svih okolnosti ovog slučaja. Sa svime je upoznato dobojsko tužilaštvo koje će se, po završetku istrage, izjasniti da li ima elemenata za krivično gonjenje medicinske sestre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)