VIDOVIĆ: “Patriotska” opozicija u Srbiji bi trebalo barem nešto da zna o ratnim dešavanjima u BiH

Novosti online

02. 08. 2021. u 11:41

SINIŠA Vidović, zamenik predsednika Ujedinjene Srpske je rekao da bi takozvana “patriotska” opozicija u Srbiji, odnosno oni koji se tako predstavljaju i tako tumače reč patriotizam, trebalo barem nešto da znaju o ratnim dešavanjima u BiH.

ВИДОВИЋ: “Патриотска” опозиција у Србији би требало барем нешто да зна  о ратним дешавањима у БиХ

Siniša Vidović

- Skrivati se iza patriotizma, a nazivati Aleksandra i Andreja Vučića Bosančerosima, kao što je to uradio izvesni Dejan Petar Zlatanović, u najmanju ruku je nepoštovanje svih onih Srba koji su napustili svoja ognjišta baš u Bugojnu koje jeste ostalo u FBiH. I baš on, koji je istoričar, tvrdi da je Srbin-patriota, trebalo bi da svoju patološku mržnju prema Vučićima pravda nekako drugačije, a ne nazivanjem Srba iz Bugojna pogrdnim nazivima -  rekao je Vidović.

On je istakao da se reč Bosančeros na ovim prostorima tumači dosta drugačije nego što to misli jedan srpski istoričar.

- Ti Bosančerosi, kako se inače bošnjaci u BiH vole nazivati, ubijali su i proterivali Srbe iz Bugojna ratnih 90-ih. I ne samo oni. Hrvati, komšije, bili su i brutalniji. U Bugojnu je, to bi jedan istoričar trebalo da zna, prije rata živjelo više od 9000 Srba. Sada ih je stotinjak. Ostalo su Bosančerosi. Toliko o patriotizmu - zaključuje Vidović.

(banjaluka.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)