UGOSTIO DECU U SVOM DOMU! Gradonačelnik Banjaluke brine o višečlanim porodicama

S. M.

29. 07. 2021. u 07:13

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković je u svom domu ugostio decu iz višečlanih porodica.

УГОСТИО ДЕЦУ У СВОМ ДОМУ! Градоначелник Бањалуке брине о вишечланим породицама

Foto Fejsbuk

U objavi na društvenim mrežama Stanivuković je naveo da se radi o "malom znaku pažnje".

- Ugostio sam u svom domu ovu prelepu dečicu iz višečlanih porodica. Ovo je mali znak pažnje, jer naš zajednički dogovor je bio da po povratku sa njihovog zajedničkog letovanja, koje je i Grad podržao, razgovaramo o doživljajima, ali i planovima i daljim aktivnostima udruženja "4 plus" - navedeno je u objavi.

Objasnio je da je sa roditeljima mališana razgovarao o udžbenicima koje će Grad finansirati za osnovce, i o tome šta Grad može da učini kada je u pitanju zapošljavanje roditelja sa četvoro i više dece.

- Kao što smo za kratko vreme sproveli važne političke odluke na gradskom nivou, tako se na republičkom nivou zalažemo da sve majke sa četvoro i više dece dobiju nacionalnu penziju - precizirano je u objavi.

Jovan Radovanović, predsednik banjalučkog Udruženja "4 plus" kaže da je gradonačelnik bio i više nego dobar domaćin za 30 mališana i 18 roditelja.

- Družili smo se par sati. Deca su oduševljena. Svako dete je dobilo na poklon knjigu "Mali princ" i u knjizi još jedan novčani poklon - kaže Jovo.

IZDVAJANjA

JOVAN Radovanović kaže da su u razgovoru sa gradonačelnikom tražili da se ubuduće izdvaja više novca za višečlane porodice za stambeno zbrinjavanje, ali i za mesečne karte za prevoz i funkcionisanje udruženja...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)