VELIKA POLICIJSKA AKCIJA U RS: Dodik se oglasio, pohapšeni i policajci

Novosti online

19. 07. 2021. u 10:05

MILORAD Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, u nedelju je, nakon hapšenja pripadnika MUP-a RS-a izjavio da ova policijska akcija nastavlja da čisti svoje redove, "sa željom da bude u službi naroda i Republike".

ВЕЛИКА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У РС: Додик се огласио, похапшени и полицајци

Foto: D.Pozderović

Milorad Dodik je kazao da je reč o ekscesu koji samo govori o tome da Republika Srpska ne želi propustiti nijednu priliku da se sa takvima obračuna.

- Neprihvatljivo je da bilo koji pripadnik MUP-a bude angažovan na takav način. Oni moraju da odgovaraju žestoko i da budu udaljeni od bilo kakve mogućnosti da se vrate više u službu - istakao je Dodik te dodao da nisu u pitanju samo ovi koji su u kontaktima sa raznim kriminalnim grupama, već da ima mnogo onih koji su spremni da rade za strane službe, "a pripadaju našim bezbednosnim strukturama". Oni će, kako je poručio, biti sklonjeni sa važnih mesta.

Na ove Dodikove izjave reagovao je Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH.

- Još jednom ponavljam da ovo nije obračun sa kriminalom u MUP RS već obračun kriminalnih klanova. Obračun će da traje, a ko stoji na čelu klanova vidi se po današnjim izjavama čelnih ljudi MUP-a - napisao je Mektić na Tviteru u nedelju, a prenelo je sarajevsko Oslobođenje.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati