U RUDOM (NE) SLAVE PETROVDAN: Hoće li predstojeći praznik na desnoj obali Lima biti obeležen kao i do sada?

R. MILOVIĆ

10. 07. 2021. u 18:35

U RUDOM su počele propratne kulturno-sportske manifestacije, kojim se obeležava 109 godina od proslave Petrovdana.

У РУДОМ (НЕ) СЛАВЕ ПЕТРОВДАН: Хоће ли предстојећи празник на десној обали Лима бити обележен као и до сада?

Foto: R. Milović

Krenulo se turnirom u odbojci na gradskoj plaži Kolovrat, a u danima do Petrovdana igraće se mali fudbal i šah. U Domu kulture su najavljene promocijke tri knjige domaćih autora, Jovane Lazović, Dragana Paponjka i Radomira Jagodića.

Uslediće i izložba slika Galerije iz Višegrada, a potom i koncert KUD-va iz Lazareva, Knića, Priboja i Rudog.

Na Petrovdan 12. jula slavski kolač će se lomiti u crkvenoj kući koja obeležava 109. godinu od izgradnje crkve Svetih apostola jevanđelista Petra i Pavla koja je izgrađena na desnoj obali Lima pošto je staru crkvu na levoj obali reke, kao i dve džamije i oko 400 kuća, odneo Lim 1896. godine

Održaće se i svečana sednica SO Rudo, a pod znakom pitanja je održavanje tradicionalnog vašara, koji je „službeno“, od strane odbornika i načelnika Dragoljuba Bogdanovića, najavljen sa 120 učesnika, mada „ulaznice“ za slavlje kod Crkve, a ni na ulazu u grad, niko ne daje.

Sudeći po tome da su šatre u crkvenoj porti postavljene kao u najsrećnija vremena, ostaje da se vidi, šta će biti ove godine od Petrovdanskog vašara, koji jedino nije održan prošle godine zbog pandemije virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)