PAO ZBOG POKUŠAJA UBISTVA SUGRAĐANINA: Vanja Rodić pred zgradom bijeljinske policije pucao u automobil Siniše Perića

O. MATAVULj

08. 07. 2021. u 07:13

VANjA Rodić (47) iz Bijeljine uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je pokušao ubiti sugrađanina Sinišu Perića (35), zvanog Tigar, prema čijem automobilu je ispalio četiri hica iz pištolja.

ПАО ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА СУГРАЂАНИНА: Вања Родић пред зградом бијељинске полиције пуцао у аутомобил Синише Перића

Foto MUP RS

Pucnjava se dogodila oko 18.45 u Ulici Dušana Baranjina u Bijeljini, nedaleko od zgrade bijeljinske policije, kao i šetališta kojim se u to vreme kreće veliki broj ljudi, što je izazvalo strah i uznemirenost građana.

U PU Bijeljina navode da je Perić prijavio da je Rodić iz svog automobila BMW X6 ispalio više hitaca u pravcu njegovog "reno senika", nakon čega je pobegao.

- Nakon prijave o događaju su obaveštene sve policijske patrole na terenu. Brzom i efikasnom reakcijom policijskih službenika u mestu Ljeljenča u 20.10 osumnjičeni je pronađen i uhapšen - rekla je portparol PU Bijeljina Aleksandra Marić.

Uviđaj na licu mesta izvršili su dežurni tužilac i kriminalistička policija PU Bijeljina. Tom prilikom na "seniku" su zatečene četiri rupe od metka, a pronađene su i četiri pištoljske čaure. U pretresu Rodićevog BMW pronađen je i pištolj iz kojeg je najverovatnije pucano.

- Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu pokušaj ubistva - navode u PU Bijeljina.

Izvor blizak istrazi kaže da je pucnjavi prethodila rasprava između Perića i Rodića, koji važe za kriminogene osobe. U policiji sumnjaju da je ova pucnjava posledica sukoba između dve kriminalne grupe, koji duže vreme tinja u Bijeljini, a koji opasno preti da eskalira. U okviru tog sukoba već je evidentirano nekoliko premlaćivanja. Poslednji takav slučaj se odigrao u ponedeljak kada su I. K. i R. R. uhapšeni zbog sumnje da su Ulici Vuka Karadžića fizički napali D. S. naneveši mu lakše povrede.

- Operativci MUP RS su prošli mesec sprečili izvršenje teškog krivičnog dela i priveli D. K. iz Banjaluke, koji je početkom juna izašao iz zatvora u Foči. Naime, istražioci su došli do informacija da je D. K. angažovan od strane jedne kriminalne grupe iz Bijeljine da naudi osobi s kojom su bili u sukobu. To je sprečeno tako što je D. K. na vreme lociran u Bijeljini u kući B. V. - kaže izvor blizak istrazi.

 

HAPŠEN S TIJANOM AJFON

SINIŠA Perić, koji je žrtva napada, prošle godine je bio među uhapšenima na "kokainskoj žurki" u Suvom Polju kod Bijeljine, kada je "pala" i starleta Tijana Ajfon. Ona je zbog tog slučaja, odnosno navođenja na prostituciju, osuđena na godinu dana zatvora, koje je zamenila novčanom kaznom. Prethodno je dovođen u vezu sa zelenašenjem i drugim krivičnim delima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili