HOROR KOD PRNJAVORA U SRED NOĆI: Rafali na kuću u kojoj su spavala i deca

N. ĐURIĆ

07. 07. 2021. u 15:38

POLICIJA traga za nepoznatim napadačem ili više njih koji je u gluvo doba u noći između utorka i srede rafalno pucao na porodičnu kuću Donjim Vijačanima, kod Prnjavora, u kojoj su spavala i deca.

ХОРОР КОД ПРЊАВОРА У СРЕД НОЋИ: Рафали на кућу у којој су спавала и деца

Foto: N.Đ.

U ovom nesvakidašnjem napadu, samo pukom srećom, nije bilo povređenih, a na zidovima i prozorima spavaće  sobe u prizemlju kuće je nanesena znatna materijalna šteta.


- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimaju sve neophodne mere i radnje u cilju rasvetljavanja krivičnog dela „Izazivanje opšte opasnosti“, koje je izvršeno 7. jula  godine oko 00,50 časova u mestu Donji Vijačani, opština Prnjavor. Policijskoj stanici Prnjavor, od strane oštećenog lica prijavljeno je, da je nepoznato lice ili više njih iz vatrenog oružja ispalilo više hitaca u pravcu kuće. O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka-saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.


„Novosti“ saznaju da je oko ponoći između utorka i srede vatra otvorena na porodičnu kuću G. K. (49). Kako nezvanično saznajemo u kući je bilo više osoba, među kojima i dece.

-Uznemireni i šokirani vlasnik je policiji prijavio da je u pravcu njegove kuće, u kojoj boravi sa porodicom, iz vozila, u pokretu, nepoznate marke i registarskih oznaka rafalnom paljbom, najverovatnije iz automatske puške, ispaljeno više hitaca. Vozilo i napadači su se potom izgubili u nepoznatom pravcu-kazuje naš izvor upućen u ovaj oružanih napad.


„Novosti“ saznaju da su istražioci na mestu napada izbrojali, odnosno pronašli više od deset čaura od ispaljenih metaka. Na vanjskom zidu kuće konstatovana su oštećenja, odakle je izuzeto više ispaljenih zrna. Sudeći po oštećenim prozorima, na meti rafalne paljbe našla se i spavaća soba u prizemlju kuće.


Policija je tokom noći obezbeđivala mesto napada, a već u jutarnjim časovima nastavljen je uviđaj u cilju pronalaska drugih tragova i rasvetljavanja ovog slučaja koji je uznemirio i zabrinuo ne samo napadnutu porodicu, već i ostale meštane Vijačana.
 

JOŠ NEPOZNAT MOTIV NAPADA


KAKO „Novosti“ nezvanično saznaju, vlasnik napadnute kuće policiji je rekao da mu zasad nije poznat motiv napada niti mogući identitet napadača. U šoku i neverici on se još nije mogao izjasniti po pitanju pričinjene materijalne štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)