OVO JE APSOLUTNO NEPRIJATELJSKI ČIN: Dodik o sramnoj rezoluciji o Srebrenici (VIDEO)

S.M.

18. 06. 2021. u 12:53

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su parlamentarne političke partije koje su u Skupštini Crne Gore usvojile Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici ispoljile otvoreni akt neprijateljstva prema Republici Srpskoj i Srbima.

ОВО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН: Додик о срамној резолуцији о Сребреници (ВИДЕО)

Foto Novosti

- Mi ćemo znati kako da se odnosimo prema njima. Šteta je što je dio većine, koji je i srpskim glasovima ušao u parlament Crne Gore popustio pred pritiscima i ucjenama i na takav način se obračunao sa Srbima i Republikom Srpskom. Bilo bi mnogo bolje da su istine radi, budućnosti radi i novih generacija radi pogledali izvještaj koji je sačinila Nezavisna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom o Srebrenici i odredili se o tome, istakao je Dodik upitan da prokomentariše usvajanje Rezolucije o zabrani negiranja navodnog genocida u Srebrenici u Skupštini Crne Gore.

Dodik je naglasio da je Skupština Crne Gore sinoć na mala vrata uvela i verbalni delkit u državu koja se vekovima dičila slobodarstvom.

- Ako Parlamentarna skupština BiH nije usvojila jedan takav akt postavlja se pitanje šta je to motivisalo Crnu Goru da se o tome određuje, posebno ako je riječ o tragičnim događajima koji nemaju veze sa Crnom Gorom. Ako je DPS proradila savest, jer je njen lider učesnik ratnih dešavanja 90-ih, nije jasno šta je druge političke partije u Crnoj Gori rukovodilo za jednu sramnu rezoluciju kakva je sinoć usvojena u crnogorskom parlamentu, rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)