UKLANJANJE VIDEA O PRESUDI MLADIĆU UDAR NA ISTINU: SNSD osudio skidanje materijala sa Fejsbuka

S.M.

15. 06. 2021. u 20:18

SA zvaničnih naloga SNSD na društvenoj mreži "Fejsbuk" uklonjen je video sadržaj u kojem su preneti stavovi lidera stranke Milorada Dodika o presudi generalu Ratku Mladiću, koju je doneo Mehanizam u Hagu, što predstavlja još jedan udar na istinu, saopšteno je iz ove stranke.

УКЛАЊАЊЕ ВИДЕА О ПРЕСУДИ МЛАДИЋУ УДАР НА ИСТИНУ: СНСД осудио скидање материјала са Фејсбукa

Foto: Arhiva "Novosti"

Iz SNSD su naveli da je ovo i udar na pravo naroda da javno iznosi svoje mišljenje, te da su u videu izneseni stavovi Dodika, koje deli većina srpskog naroda.

- U trenutku uklanjanja video “General se danas upisao u legendu” videlo je više od 700.000 korisnika Fejsbuka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2.000 ljudi koji su izneli različite stavove - navedeno je u saopštenju.

Uklanjanjem ovog videa, tvrde u SNSD, uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja.

U SNSD napominju da su prilikom produkcije ovog sadržaja bili svesni mogućih zabrana ili sankcija, ali nisu željeli da zbog njih odstupe od ukazivanja na istinu.

Ova stranka uklanjanje videa smatra jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova.

- Ovo predstavlja logičan sled događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju - istakli su u SNSD.

U SNSD su naglasili da ova stranka nije i nikada neće bežati od toga da javno iznosi istine o svim temama važnim za svoj narod.

- U protivnom bi se SNSD svrstao na stranu onih koji na taj način nasilno žele da zabrane našem narodu da iznosi bilo kakvo, a posebno istinito mišljenje o temama koje su nam važne - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)