POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA U VUKOSAVLJU: Potpisan ugovor o kupovini sedam „pamentih kamera

V. BLAGOJEVIĆ

09. 06. 2021. u 19:51

U VUKOSAVLjU je potpisan ugovor između MUP RS i opštine Vukosavlje o nabavci sedam „pametnih“ kamera (tri su ANPR).

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА САОБРАЋАЈА У ВУКОСАВЉУ: Потписан уговор о куповини седам „паментих камера

Foto: V. Blagojević

Osnovni cilj postavljanja video-nadozora na magistralnim putevima M-73 - Doboj – Modriča i M-14.1. - Odžak (Federacija BiH) – Modriča, koji prolaze kroz Vukosavlje, je da se uspostavi bezbedniji saobraćaj, bolji i efikasniji sistem zaštite javnih dobara, sprečavanje narušavanja javnog reda i mira, kao i prevencija i otkrivanje počinilaca krivičnih dela.

Sporazum su potpisali Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova i Borislav Rakić načelnik opštine Vukosavlje.

- Kamere ne postavljamo da bih kažnjavali, nego da bi povećali sigurnost građana i zato se nadam da će to građani podržati. Ovo je jedna od 45 opština sa kojom je MUP potpisao ugovor širom Srpske i ono što znamo iz našeg iskustva u MUP-u da uspostavljanjem ovakovg sistema nadzora i kontrole a uz pomoć tehničkih sistema i kamera doprinosi se i do 50% na samanjenju krivičnih dela i prekrašja - naglasio je Lukač.

Na sastanku ministra Lukača sa rukovodstvom ove opštine zaključeno je da je bezbednost na području opštine Vukosavlje na visokom nivou. Posebno je rečeno da su ovde ponosni činjenicom da su najmultietičnija opština u Srpskoj, u kojoj žive tri konstitutivna naroda bez ijednog problema.

Foto: V. Blagojević

- Ovde žive sva tri konstitutivna naroda i najveća romska zajednica u Srpskoj i moram reći da je bezbedonosna situacija po tom pitanju izuzetno dobra. Nikada nismo imali međunacionalne tenzije - naglasio je Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje.

Posle sastanka, ministar Lukač je sa saradnicima i rokovodstvom lokalne zajednice obišao radove na novoj zgradi opštine, koja će biti završena i useljiva do 8.septembra, Dana opštine Vukosvlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja