DODIK O PRESUDI RATKU MLADIĆU: General poslat u direktnu legendu

S. M.

08. 06. 2021. u 16:54

PRESUDA generalu Ratku Mladiću nema veze s pravdom, a ovakve vrsta presuda ne doprinose pomirenju naroda.

ДОДИК О ПРЕСУДИ РАТКУ МЛАДИЋУ: Генерал послат у директну легенду

Foto: D. Pozderović

Ovo je rekao Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, posle izricanja presude u Hagu.

On je rekao da je i prema sarajevskim podacima u ratu stradalo 96.000 ljudi od čega su trećina Srbi, a samo dva odsto su presude za sločine nad Srbima. 

- Kakva je to pravda kada ovo suđnje sa slobode gladaju Naser Orić, Ante Gotovina, Atif Dudaković i drugi mnogi koji počinili zločine prema Srbima, a oni su danas zaštićeni mehanizmom međunarodne nepravde - rekao je Dodik i dodao da ga niko ne može ubediti da Naser Orić nije odgovoran i takva vrsta pravde nije uspostavljena.

Dodik je poručio da Hag nije ostvario osnovne cilljeve svog nastanka, a to je povećanje poverenje među narodima..

 

Dodik je rekao da se na ovaj način pokušavaju postići mnoge stvari, a prva od njih je očuvanje karijere onih koji su satanizovali srpski narod, zastupajući navode da su Srbi silovali 60.000 mislumanki.

– Mi Srbi moramo da naučimo da ne možemo da menjamo te stereotie, dok su živi oni koji su ih kreirali ili ne budu mimo političke moći da o tome odlučuju. Ovde se pokušava da se napravi mit o Srebrenici, koji se nije desio. Ova fascinacija nepravdom međunarodnog faktora neće moći da zaživi u našem narodu. Na ovaj način je Mladić poslat direktno u legendu. Srpski narod zna da bi bez njegovog komandovanja, bila mnogo veća stradanja našeg naroda. Srbi su najveći stradalnici u bivšoj Jugoslaviji – kaže Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati