REDOVI ZA VAKCINACIJU: Imunizacija u Ugljeviku

V.mitrić

05. 06. 2021. u 07:42

OSOBLjE Doma zdravlja Ugljevik nastavilo je da vakciniše sugrađane sa novih 200 doza kineske vakcine "sinofarm".

РЕДОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизација у Угљевику

Foto: V.mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić zajedno sa direktorom ove zdravstvene ustanove Cvjetanom Dragonjić posetio je vakcinalni punkt koji se nalazi u Centru za kulturu.

Perić je razgovarao sa sugrađanima i zahvalio se zdravstvenim radnicima "za sve što čine za dobrobit zdravlja ljudi ovog dela RS".

Foto: V.mitrić

 

- U periodu pandemije, zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore kada je ceo zdravstveni sistem u teškoj situaciji i na tome smo im neizmerno zahvalni - naglasio je Perić.

Perić je najavio dalja ulaganja u Dom zdravlja Ugljevik i podsetio da je u ovoj godini za potrebe zdravstva izdvojeno 70.000 KM iz lokalnog budžeta.

- Imamo plan da poboljšamo i proširimo zdravstvene usluge za naše sugrađane kako bi imali još bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu - kaže Perić.

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Cvjetana Dragonjić rekla je da će sa ovih novih 200 doza vakcina koji se daju sugrađanima biti ukupno vakcinisanih 1.000 sugrađana.

- Imamo i 2.000 prijavljenih sugrađana za vakcinaciju a očekujemo naredne sedmice nove doze vakcina - rekla je Dragonjićeva.

Kada je reč o epidemiološkoj situaciji Dragonjićeva je rekla da je pod kontrolom. Pod zdravstvenih nadzorom nalazi se 31 sugrađanin od čega je njih dvadeset zaraženo virusom korona.

- Smanjen je broj zaraženih u odnosu na prethodni mesec i moja molba je da se sugrađani vakcinišu u što većem broju, ali i da poštuju sve propisane epidemiološke mere - rekla je Dragonjićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a