SVEDOCI TRAŽE ZAŠTITU: Burno ročište u Tužilaštvu BiH oko zahteva za produženje pritvora Darku Elezu

O. MATAVULj

02. 06. 2021. u 08:12

TUŽILAŠTVO BiH za još tri meseca tražilo je produženje pritvora Darku Elezu, osumnjičenom za ubistva Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, i pokušaje likvidacija i iznude.

СВЕДОЦИ ТРАЖЕ ЗАШТИТУ: Бурно рочиште у Тужилаштву БиХ око захтева за продужење притвора Дарку Елезу

Foto Tužilaštvo BiH

Kao ključni argument za produženje pritvora tužilac Dubravko Čampara je naveo oduzimanje srpskog državljanstva Elezu. Smatra da bi, na slobodi, Elez mogao uticati na svedoke za koje tvrdi da su u strahu i traže zaštitu.

- Nakon Elezovog poziva jedan svedok je dobio predinfarktno stanje i završio u bolnici - rekao je Čampara.

Dodaje da je drugi svedok doneo snimak iznajmljivanja stana koji je trebalo da posluži za skrivanje ubica u Bijeljini, kao i da je Elez pet dana pre ubistva 2018. ilegalno ušao u BiH.

- Znamo i kako je ukraden auto o kojim je ubistvo izvršeno, a taj koji ga je ukrao nalazi se u pritvoru - rekao je Čampara.

Dodao je da su Elezu od 2018. do 2020. prisluškivani razgovori u Srbiji, a snimci su dostavljeni tužilaštvu. Tužilac smatra da će Elez napustiti BiH ukoliko se nađe na slobodi, jer su stvoreni uslovi da mu se sudi u predmetu "Lutka".

- Ako mu se ne produži pritvor pobeći će. Ali neće u Srbiju, već u Crnu Goru - tvrdi Čampara.

ELEZ: ZNA SE KO JE POBIO LjUDE

DARKO Elez pred sudom je rekao da je od prvog dana jasno da se ovde zapravo radi o predmetu "Lutka" i svejedno mu je da li će ostati u pritvoru kad na leđima ima taj slučaj.

- Nezakonito mi je uzeto državljanstvo Srbije. Daću garancije da se istraga protiv mene vodi od rođenja do danas. Zna se ko je pobio te ljude - rekao je Elez.

Branilac Senad Kreho protivio se pritvoru predlažući da se odrede mere zabrane, uz napomenu da će Eleza prijaviti u njegovoj kući, smatrajući da u Srpskoj neće biti siguran.

- Svedok Vladimir Stevanović Mančo dao je tri iskaza u kojima kaže da je organizator grupe Vladan Pejušić. Tamo govori kako ga Elez navodno pita ko ima više para Jovan Škobo ili Milutin Mića Danilović. Traži da li navodno imaju kontakt s Đorđem Ždralom. Radi se o profesionalnom svedoku koji daje iskaze u šest predmeta - tvrdi Kreho.

On kaže da je tužilac svedoku prezentovao snimak s ubistva Miličevića, da bi on rekao da je mogući izvršilac Vladimir Kovačević, navijač FK Rad. Isti svedok je kao izvršioca kasnije identifikovao Ninoslava Miloševića.

- Priča da je Elez dao nalog da se ubiju Miloš Božović i Zlatan Ćuk nije tačna. Svedok kaže da je Mančo rekao Božoviću da je za njegovo ubistvo plaćeno 50.000 evra, a da je pucač trebalo da bude Nedeljko Lizdek - kaže Kreho.

Istakao je da su se Škobo i Danilović pomirili u Beogradu i da su sukobe ostavili iza sebe.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri