OPREZ NA PRUŽNIM PRELAZIMA! Kampanja ŽRS u Modriči, od tri vozača samo jedan ispoštuje signalizaciju

V. BLAGOJEVIĆ

01. 06. 2021. u 08:12

KROZ Opštinu Modriča prolazi 25 kilometra pruge Šamac - Sarajevo na kojoj se nalaze 24 putna prelaza, a koji predstavljaju opasnost za učesnike u saobraćaju. Zbog toga je pokrenuta kampanja "Oprezni paze na pružne prelaze".

ОПРЕЗ НА ПРУЖНИМ ПРЕЛАЗИМА! Кaмпaњa ЖРС у Модричи, од три возача само један испоштује сигнализацију

Foto V. Blagojević

Tim povodom u Modriči je održan sastanak predstavnika opštine, Inspektorata RS, "Železnica RS", Agencije za bezbednost saobraćaja i Auto-moto saveza RS na kome se dogovaralo o unapređenju bezbednijih uslova za pružne prelaze.

Podaci Agencije za bezbednost saobraćaja su zabrinjavajući. Od 10 vozača jedan će uvek pokušati da pređe preko prelaza i u trenutku kada svetlosna signalizacija i rampe to ne dozvoljavaju, pokazuju podaci Agencije.

- Želimo da unapredimo stanje infrastrukture na pružnim prelazima i da utičemo na svest vozača da poštuju saobraćajne propise na mestu ukrštanja puta i pruge. Neverovatno, naše analiza pokazuje da od tri vozača koji naiđu na pružni prelaz sa saboraćajnom signalizacijom, samo jedan od njih će stati i ispoštovati signalizaciju - istakao je Milija Radović, zamenik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Iz ŽRS pozivaju vozače da budu oprezni i da poštuju signalizaciju. Na području Modriče postoje 24 putna prelaza, od kojih je 18 obezbeđeno nižim, a šest sa višim nivoom signalizacije, dakle sa postavljenom svetlosnom signalizacijom, rampama i saobraćajnim znacima.

- U većini slučajeva uzrok nastajanja neželjenih događaja je nepoštovanje saobraćajne signalizacije. Zato mi kroz ovu kampanju apelujemo da se obrati veća pažnja prilikom prelaska i da svi poštujemo saobraćajnu signalizaciju - rekao je Rade Cvijanović, promoter kampanje ŽRS.

Iz ŽRS je obećano podizanje na viši nivo singnalizacije na pružnom prelazu u naselju Modriča 5 i uređenje starog magacina na Železničkoj stanici, srušenog u ratu, koji je ruglo u gradu.

ZA PET GODINA 32 SAOBRAĆAJKE

U PROTEKLIH pet godina na pružnim prelazima u Modriči dogodile su se 32 saobraćajne nesreće gde je jedno lice smrtno stradalo, a jedno teže povređeno. Na pružnom prelazu na ulazu u Modriču, među prvima postavljen je i video-nadzor.

- Konstatovali smo da treba da stvorimo bolje bezbednosne uslove i zaštitimo ljude i imovinu - zaključio je Jovica Radulović, načelnik Modriče.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju